12 λογοτεχνικά έργα φτιαγμένα με Lego

Τι μπορεί να συμβεί όταν μερικοί βιβλιόφιλοι πιάνουν στα χέρια τους μερικά LEGO; Μαγεία, φίλοι μου, μαγεία.

Με μπροστάρισσα την φανταστική Alice Finch, που έφτιαξε ολόκληρο το Hogwarts του Harry Potter το 2012 και το Rivendell του Lord of the Rings το 2013, και τα 2 για λογαριασμό του BrickCon, το συνέδριο του κόσμου των LEGO που διοργανώνεται στο Seattle κάθε χρόνο, οι ασύλληπτων διαστάσεων κατασκευές λογοτεχνικών έργων φτιαγμένων με τα λατρεμένα παιχνίδια όλων των παιδιών του κόσμου μοιάζουν να πληθαίνουν κάθε χρόνο.

πηγή Alice Finch

πηγή Alice Finch

Στη λίστα του mental_floss βρίσκονται ακόμα: ο Πύργος του Orthanc και η τελευταία μάχη των Εντ από το Lord of the Rings, διάφορες σκηνές από το Infinite Jest του David Foster Wallace, τον Κόκκινο Γάμο του A Storm of Swords του George R. R. Martin, σκηνές από τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, τον Δράκουλα και το The Hound of the Baskervilles του Arthur Conan Doyle, τον Moby Dick του Herman Melville, την Ιλιάδα, τον Ναυτίλο από τις 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα και ένα δωμάτιο μάχης από το Ender’s Game του Orson Scott Card. Δείτε τα όλα εδώ.

bonus: δείτε ολόκληρο το #LEGOLit διαγωνισμό που είχε διοργανώσει το Waterstones τον περασμένο Φεβρουάριο, με την ευκαιρία της εξόδου της The LEGO Movie στους κινηματογράφους: η ανακοίνωση του διαγωνισμού, επιλογές από τις καλύτερες συμμετοχές, οι νικητές.

πηγή the OneLug

πηγή the OneLug

πηγή Jared Chan

πηγή Jared Chan

πηγή Jo Hocking

πηγή Jo Hocking

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s