Ένα graphic novel για την ελληνική ύπαιθρο

Ένα graphic novel για την ελληνική ύπαιθρο
Ο Αποστόλης Ιωάννου είναι ένας κομιξάς και εικονογράφος που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στα Τρίκαλα. Η νέα του δουλειά, Το Χωριό, είναι ένα graphic novel για την ελληνική ύπαιθρο, που διηγείται μια απλή ιστορία, όμορφη ιστορία γεμάτη αναμνήσεις. Αφηγείται τις σχέσεις των νέων γενεών με τις παλαιότερες, μέσω εικόνων που αποτυπώνουν την ελληνική ηπειρωτική φύση, την αρχιτεκτονική των χωριών της, τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες, τα πανηγύρια, τα παιδικά παιχνίδια, και –εν γένει- την ανεμελιά μιας ζωής με πιο αργούς και πιο ανθρώπινους ρυθμούς. Μιας εποχής που πολλοί από εμάς προλάβαμε να ζήσουμε και που, στο μεγαλύτερό της βαθμό, έχει πια περάσει ανεπιστρεπτί.

Οι 80 ασπρόμαυρες σελίδες του έργου είναι αποτέλεσμα της δουλειάς ενός ανθρώπου με μεράκι για το αντικείμενο που έχει καταπιαστεί, όπως θα δείτε στις εικόνες και στο βίντεο που θα βρείτε στο άρθρο, αλλά και αποτέλεσμα μια εκτεταμένης έρευνας του δημιουργού πάνω σε λαογραφικά θέματα.

Ένα graphic novel για την ελληνική ύπαιθρο

Το Χωριό δεν έχει βγει ακόμη στα βιβλιοπωλεία. Ο Αποστόλης ζητά τη βοήθειά μας για να ολοκληρώσει και να εκδόσει το δημιούργημά του, «ώστε ΤΟ ΧΩΡΙΟ να μην γίνει μια ακόμη όμορφη δουλειά που θα μείνει στο συρτάρι», όπως λέει ο ίδιος στη σελίδα της καμπάνιας του στο Indiegogo.

Όπως θα δείτε εδώ στην καμπάνια, πέρα από το ότι μπορείτε να είστε από τους πρώτους που θα πιάσουν Το Χωριό στα χέρια τους και μάλιστα υπογεγραμμένο, τα διάφορα ανταλλάγματα/perks περιλαμβάνουν μοναδικά σκίτσα, σελιδοδείκτες, προσχέδια, art-prints, κάρτες, αλλά και όλα τα προηγούμενα κόμικς του Ιωάννου. Το So little sleeping and so much reading θα υποστηρίξει την προσπάθεια του μοναδικού αυτού graphic novel αφού δε βλέπουμε την ώρα να πάρουμε Το Χωριό στα χέρια μας. Εσείς;

Ένα graphic novel για την ελληνική ύπαιθρο

Ένα graphic novel για την ελληνική ύπαιθρο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s