Το Μνημείο της Αγκάθα Κρίστι

Το Μνημείο της Αγκάθα Κρίστι
Η ιδέα της δημιουργίας ενός Μνημείου στην Αγκάθα Κρίστι ήταν του εγγονού της, Mathew Prichard και έγινε πραγματικότητα από τον ίδιο και τον Stephen Waley-Cohen, παραγωγό της θεατρικής παράστασης The Mousetrap από το 1994. Οι 2 τους βρήκαν την κατάλληλη τοποθεσία για το μνημείο στο St Martin’s Cross, μια σημαντική διασταύρωση του Λονδίνου αλλά και η κεντρική διαδρομή από τη Leicester Square μέχρι το Covent Garden, στην καρδιά της περιοχής των θεάτρων της πόλης. Το δημοτικό συμβούλιο του Westminster έδωσε την επίσημη συγκατάθεσή του και πρόσφερε συνεχείς κατασκευαστικές συμβουλές. Όλοι όσοι ασχολήθηκαν με το Μνημείο αναγνώρισαν τα πλεονεκτήματα ενός μόνιμου Μνημείου στην πολυδιαβασμένη νοβελίστρια και συγγραφέα του θεατρικού που είναι το μακροβιότερο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Μνημείο της Αγκάθα Κρίστι
Το Μνημείο της Αγκάθα Κρίστι έχει τη μορφή ενός βιβλίου, με ύψος 2,4 μέτρα, φτιαγμένο από μπρούντζο, το οποίο φαίνεται να αιωρείται πάνω από τη βάση του. Φωτίζεται από κάτω του, αλλά και από το εσωτερικό του και περιέχει μια μεγενθυμένη προτομή της Αγκάθα Κρίστι, αλλά και και εικόνες μερικών από τα σημαντικότερα έργα της, καθώς και πληροφορίες για τη ζωή και το έργο της. Είναι έτσι κατασκευασμένο και φωτισμένο ώστε να φαίνεται το ίδιο υπέροχο μέρα και νύχτα. Στο Μνημείο εμφανίζονται κάποια κείμενα, μαζί με τίτλους από τα γνωστότερα βιβλία και θεατρικά έργα της, στα Αγγλικά αλλά και σε κάποιες από τις πολλές γλώσσες στις οποίες έχει μεταφραστεί το έργο της. Οι τίτλοι που συμπεριλήφθηκαν στο Μνημείο επιλέχθηκαν μέσω διαγωνισμού από τους φανς της συγγραφέως.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν στις 18 Νοεμβρίου 2012 Μπορείτε να διαβάσετε τα μικρά κείμενα και τους τίτλους, όπως ακριβώς εμφανίζονται στο Μνημείο της Αγκάθα Κρίστι, εδώ.

Το Μνημείο της Αγκάθα Κρίστι

το Μνημείο τη νύχτα, πηγή Conor Cotter

Το Μνημείο της Αγκάθα Κρίστι

μερικά από τα βιβλία που βρίσκονται στο Μνημείο, πηγή Audrey & Pearl

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s