8 διηγήματα για τις μέρες των Χριστουγέννων

Αυτές οι μέρες είναι πιο χαλαρές εδώ στο So little sleeping and so much reading, που ξεκουράζεται και απολαμβάνει την αγαπημένη του γιορτή και θα είναι και διαβαστερές, εννοείται. Σκεφτήκαμε λοιπόν να σας δώσουμε 8 διηγήματα, ένα για κάθε μέρα από ανήμερα Χριστούγεννα μέχρι και την Πρωτοχρονιά, που μπορείτε να διαβάσετε online. Έτσι, για να έχετε να διαβάζετε κάτι καινούριο μέχρι το τέλος των γιορτών. Ξεκίνάμε:

8 διηγήματα για τις μέρες των Χριστουγέννων
The Truth Is a Cave in the Black Mountains του Neil Gaiman
Το κυνήγι ενός χαμένου θυσαυρού, μια ιστορία του Neil Gaiman που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι φανς του. Και ίσως και όσοι δεν είναι ακόμα φανς του. Το διαβάζετε εδώ.

Sea Oak του George Sanders
Παράξενο, αστείο διήγημα του Sanders από τη συλλογή του 2000, Pastoralia. Ο Sanders έχει γράψει και ένα σενάριο εμπνευσμένο από το διήγημα αλλά δεν έχει μεταφερθεί ποτέ μέχρι σήμερα στον κινηματογράφο. Το διαβάζετε εδώ.

The Bear Came Over The Mountain της Alice Munro
Το διήγημα στο οποίο βασίστηκε η ταινία Away from Her της Sarah Polley. Το διήγημα εκδόθηκε στο The New Yorker το 1999 και θεωρείται από τα καλύτερα έργα της μεγάλης Καναδής συγγραφέως. Το διαβάζετε εδώ.

For Want of a Nail της Mary Robinette Kowal
Hugo Award καλύτερου διηγήματος για τη Mary Robinette Kowal, σε μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας για τη μνήμη και την απώλεια. Το διαβάζετε εδώ.

Hollow του Breece D’J Pancake
Σκοτεινό, ψυχοπλακωτικό διήγημα για έναν ανθρωκορύχο, από έναν ταλαντούχο διηγηματογράφο που αυτοκτόνησε σε ηλικία 27 ετών. Το διαβάζετε εδώ.

8 διηγήματα για τις μέρες των Χριστουγέννων
Herman Wouk Is Still Alive του Stephen King
Το road trip 2 γυναικών και το road trip 2 αντρών θα συναντηθούν και τότε θαυμάζεις τον King για το πως πετάει συνεχώς ιστορίες από τα μανίκια του. Το διαβάζετε εδώ.

The Veldt του Ray Bradbury
Λίγοι έχουν μιλήσει για την τεχνολογία όπως ο Bradbury και αυτό το παλαβό διήγημα το αποδεικνύει για ακόμη μια φορά. Το διαβάζετε εδώ.

The Ones Who Walk Away From Omelas της Ursula K. Le Guin
Με αυτό το διήγημα κέρδισε η Le Guin Hugo Award το 1974. Μια ουτοπία και ένα παιδί που πρέπει να υποφέρει για αυτή. Το διαβάζετε εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s