Θέλω: Lila της Marilynne Robinson

Θέλω: Lila της Marilynne Robinson
Η Lila της Marilynne Robinson, σε μια επιστροφή για την ίδια στις γνώριμες τοποθεσίες και τους χαρακτήρες των προηγούμενων βιβλίων της, Gilead και Home.

H Lila, άστεγη και μόνη μετά από χρόνια περιπλάνησης στην ύπαιθρο, φτάνει στην εκκλησία μιας μικρής πόλης της Iowa, το μόνο διαθέσιμο καταφήγιο από τη βροχή και ένα ειδύλλιο και μια αντιπαράθεση ξεκινούν που θα αλλάξουν τη ζωή της. Γίνεται σύζυγος ενός πάστορα, του John Ames, και ξεκινά μια νέα ύπαρξη για την ίδια, ενώ προσπαθεί να κατανοήσει τις βασανισμένες μέρες της πριν την τωρινή της ασφάλεια.

Παραμελημένη σα μωρό, η Lila σώθηκε από τη Doll, μια πονηρή περιπλανώμη νέα κοπέλα, που τη μεγαλώνει μέσα σε μια φτωχική παιδική ηλικία. Μαζί, δημιουργούν μια ζωή υπό διωγμόν, με μόνο τον αδερφικό δεσμό τους και μια σκουριασμένη λεπίδα να τους προστατεύει. Αλλά παρόλες τις εξάρσεις βίας και τις στιγμές απόγνωσης, η ζωή που μοιράζονται είναι μπλεγμένη με στιγμές χαράς και αγάπης. Όταν η Lila φτάνει στη Gilead, παλεύει να εναρμονίσει τη ζωή της αυτοσχέδιας οικογένειας της και τις μέρες της κακουχίας με την ευγενική, Χριστιανική κοσμοθεωρία του άντρα της που κρίνει αυτούς που εκείνη αγαπά.

σελίδες 272
ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας 07/10/2014
διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου
βρείτε το στο Goodreads
αγοράστε το από το Book Depository

[Κάθε φορά που αγοράζετε ένα βιβλίο, από τις προτάσεις του site ή οποιοδήποτε άλλο, από το Book Depository πατώντας τα links ή το μπάνερ στην κορυφή του site, το So little sleeping and so much reading κερδίζει το 5% της αγοράς που κάνετε, χωρίς εσείς να χρεώνεστε παραπάνω. Έτσι βοηθάτε το site να συνεχίσει τη λειτουργία του.]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s