Ένα manga για τη Θεσσαλονίκη [+κλήρωση!]

Το 2014 η Θεσσαλονίκη ήταν η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας και ανάμεσα στις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν, μια μας ενδιαφέρει ιδιάιτερα εμάς εδώ στο So little sleeping and so much reading. Τον περασμένο Μάιο παρουσιάστηκε το πρώτο ελληνικό manga που ασχολείται με την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ένα manga για τη Θεσσαλονίκη [+κλήρωση!]

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Οι Mangatellers είναι 2 παιδικοί φίλοι από τη Θεσσαλονίκη, ο Ραφαήλ Βουτσίδης και ο Καρυοφύλλης-Χρίστος Χατζόπουλος. Ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία να διαβάζουν κόμικς και manga και να βλέπουν καρτούν και anime στη τηλεόραση. Ήταν θέμα χρόνου να ενδιαφερθούν περιισσότερο με την Ιωπωνική κουλτούρα και να ασχοληθούν με τη συγγραφή του δικού τους manga.

Το 2008 ξεκίνησαν να γράφουν το βασικό πρότζεκτ τους, Remember ur Nature, δηλαδή R.u.N., μια νεανική σειρά manga με βασικό θέμα της το parkour. 2 χρόνια αργότερα, η παρέα μεγάλωσε και ο σχεδιαστής κόμικς Μάνος Λαγουβάρδος προστέθηκε στην ομάδα και δέχτηκε να μετατρέψει το σενάριο που υπήρχε σε ένα πραγματικό manga. Την ίδια χρονιά, ο Νικήτας Εφημίδης, graphic και 3D desinger ξεκίνησε να δουλεύει με τους Mangatellers και προσέθεσε το δικό του μοναδικό στυλ στο R.u.N.

Ένα manga για τη Θεσσαλονίκη [+κλήρωση!]

Ραφαήλ Βουτσίδης, Μάνος Λαγούβαρδος, Καρυοφύλλης-Χρίστος Χατζόπουλος, Νικήτας Εφιμίδης

Κι ενώ η ομάδα συνεχίζει να δουλεύει και να εκδίδει online από το 2012 το δικό της manga, την προηγούμενη χρονιά και σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, εκδίδεται το one-shot Τότε και Τώρα, Πάντα Θεσσαλονίκη [Thessaloniki Through Time], ένα μικρό manga για τη Θεσσαλονίκη στο οποίο οι χαρακτήρες των έργων των Mangatellers γνωρίζουν το μακρόχρονο παρελθόν της πόλης μέσα από τα μνημεία της και μεταπηδούν στη σύγχρονη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα της Νεολαίας.

Η δίγλωσση [αγγλικά και ελληνικά] έκδοση του manga για τη Θεσσαλονίκη έκανε πρεμιέρα τον Μάιο και μοιράστηκαν δωρεάν τα πρώτα 100 από τα συνολικά 5,000 αντίτυπα της έκδοσης. Ένα από εκείνα τα αντίτυπα βρέθηκε και στα χέρια του So little sleeping and so much reading, υπογεγραμμένο από τους δημιουργούς του. Το μικρό βιβλιαράκι που κάνει μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη του τότε, για να επιστρέψει στη μοντέρνα πόλη του τώρα, γεμάτη με τα μνημεία άλλων εποχών. Το Τότε και Τώρα, Πάντα Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν ξεχωριστό, ιδιαίτερο τρόπο για να γνωρίσουν την πόλη οι επισκέπτες της αλλά και για να τη δουν με διαφορετικό μάτι οι κάτοικοί της.

Ένα manga για τη Θεσσαλονίκη [+κλήρωση!]

Οι Mangatellers όμως δε σταματάνε εκεί. Θέλουν να εκδώσουν το R.u.N. τους στο χαρτί και η καμπάνια που ετοιμάσαν στο Kickstarter βρίσκεται ελάχιστα λεφτά και μέρες μακριά από το στόχο της. Μπορείτε να τους βοηθήσετε, για να βρει η χώρα μας τη δική της φωνή σε αυτό το μοναδικό είδος Ιαπωνικής τέχνης, τα manga. Βρείτε παραπάνω πληροφορίες για τους ίδιους και στη σελίδα τους στο Facebook.

Τώρα, οι Mangatellers μας χαρίζουν 5 αντίτυπα του Τότε και Τώρα, Πάντα Θεσσαλονίκη και εσείς μπορείτε να τα κερδίσετε πηγαίνοντας μια βόλτα από τη σελίδα του So little sleeping and so much reading στο Facebook και ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εκεί!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s