Ποίηση διαγράφοντας το Infinite Jest

Ποίηση διαγράφοντας το Infinite Jest

«Pernicious Myths», σελίδα 220

Η ποίηση της διαγραφής είναι ταυτόχρονα μια μεταφορά για το θάνατο και ένας μηχανισμός για να τον αντιμετωπίσουμε. Όλοι μας τελικά θα διαγραφούμε, είτε στα χέρια του χρόνου, της αρρώστιας ή ενός ατυχήματος — ευκαιρίες για πρόσθεση και διόρθωση. Το τι αφήνουμε πίσω μας, ωστόσο, δεν είναι ποτέ μια ολοκληρωτική απουσία. Για να παλέψουν με την απώλεια, φίλοι, οικογένεια και συναδέλφοι πλέκουν νέες ιστορίες από μνήμες και ενθύμια, ιστορίες που λένε όχι ποιοι ήμασταν αλλά ποιοι ήμασταν για αυτούς, ιστορίες που μένουν όρθιες παρόλα τα κενά.

Ποίηση διαγράφοντας το Infinite Jest

«Egad», σελίδα 3

Αυτή η πράξη αναπαριστά κυριολεκτικά την πράξη του σβησίματος ενός κειμένου. Ξεκινάμε με τι άφησε κάποιος πίσω του, εντρυφώντας στη δική τους διατύπωση, δομή χαρακτήρων και πλοκή, αφαιρώντας τα κομμάτια εκείνα που θυμόμαστε και στα οποία αποκρινόμαστε. Δημιουργώντας τις δικές μας ιστορίες από αυτά τα απομεινάρια, ταυτόχρονα και απολαμβάνουμε την αφθονία τους και βρίσκουμε τους εαυτούς μας να ζητάνε περισσότερα.

Ποίηση διαγράφοντας το Infinite Jest

«Living Attached», σελίδα 47

Η ποιήτρια Jenni B. Baker για πρώτη φορά καταπιάστηκε με το Infinite Jest του David Foster Wallace το καλοκαίρι του 2009, περίπου ένα χρόνο μετά το θάνατό του. Λέει πως είναι μια περίεργη εμπειρία, αναλογούμενη πως ανακάλυψε ένα συγγραφέα που μετέφρασε με ακρίβεια στη λογοτεχνία [με τις λέξεις του ίδιου του Wallace] «what it is to be a fucking human being» και γνωρίζοντας πως δε θα ξαναγράψει ποτέ. Η Baker το περιγράφει σαν το αργό ξεκίνημα θρήνου – μια απουσία στην οποία θα αγωνιζόταν να αποκριθεί για 4 χρόνια.

Ποίηση διαγράφοντας το Infinite Jest

«I know», σελίδα 158

Το Erasing Infinite — ένα πρότζεκτ στο οποίο δημιουργεί erasure poetry, δηλαδή ποίηση της διαγραφής από κάθε σελίδα του 1079 σελίδων έργου του Wallace — είναι η προσπάθειά της να δημιουργήσει κάθε μέσα από αυτή την απουσία.

Ποίηση διαγράφοντας το Infinite Jest

«Rustled», σελίδα 108

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s