5 εξώφυλλα για τον Ιανουάριο 2015

[Κάθε μήνα, με τη βοήθεια της Biblionet, το So little sleeping and so much reading θα σας παρουσιάζει σε τυχαία σειρά τα 5 καλύτερα εξώφυλλα βιβλίων που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα στη διάρκεια του περασμένου μήνα. Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Ιανουάριο, αλλά πρώτα θυμηθείτε τις προηγούμενες λίστες εξωφύλλων μας]

1. Ηλιόπετρα
Οκτάβιο Παζ
Μετά από αρκετά χρόνια επανεκδίδεται βιβλίο του Μεξικανού λογοτέχνη στη χώρα μας και οι Εκδόσεις Gutenberg δίνουν στο διασημότερο ποίημά του ένα όμορφο εξώφυλλο με απλό μοτίβο.
5 εξώφυλλα για τον Ιανουάριο 2015

2. Συννεφιάζει
Μενέλαος Λουντέμης
Για 2ο συνεχόμενο μήνα οι Εκδόσεις Πατάκη βρίσκονται στη λίστα μας με ένα βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη και αυτή τη φορά η εικονογράφηση μιας παλιάς Αθήνας σε τόνους του γαλάζιου και του μωβ ξεχωρίζει από το εξώφυλλο.
5 εξώφυλλα για τον Ιανουάριο 2015

3. Σημειωματάριο Ανακρέων και Σαπφώ
Με την επαναδημιουργία ενός αγγλικού παλιότερου εξωφύλλου για το ίδιο βιβλίο, οι Εκδόσεις Λιβάνης πρωτοτυπούν και βγάζουν μια σειρά σημειωματάριων [τα υπόλοιπα είναι του Αριστοτέλη και της Ομήρου Ιλιάδας και Οδύσσειας]. Ωραία ιδέα και επιστροφή σε παλιότερες εποχές της τυπογραφίας.
5 εξώφυλλα για τον Ιανουάριο 2015

4. Η Φαύστα
Μποστ
Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο εκδίδουν το διαχρωνικό έργο του Μέντη Μποσταντζόγλου και στο εξώφυλλο δεσπόζει το κλασικό πια σκίτσο του ίδιου, άρα δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας για το Γενάρη.
5 εξώφυλλα για τον Ιανουάριο 2015

5. Άμλετ
Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Διπλή παρουσία για τις Εκδόσεις Gutenberg αυτόν το μήνα που συνολικά στη λίστα μας είδε μια επιστροφή σε παλιότερες τεχνοτροπίες και βιντάζ είδη εξωφύλλων. Το ίδιο και για τον Άμλετ, με ένα εξώφυλλο που παίζει με τον κενό χώρο και που μοιάζει να βγήκε από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.5 εξώφυλλα για τον Ιανουάριο 2015

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s