Υστερική Λογοτεχνία

Υστερική Λογοτεχνία
Η Υστερική Λογοτεχνία, η Hysterical Literature δηλαδή, είναι μια σειρά βίντεο του Νεοϋορκέζου φωτογράφου και σκηνοθέτη Clayton Cubitt. Εξερευνά το φεμινισμό, τη διπλή υπόσταση του μυαλού και του σώματος, προσωπογραφεί την περίσπαση του νου και μελετά την αντίθεση μεταξύ της κουλτούρας και της σεξουαλικότητας. Είναι επίσης ιδιαίτερα διασκεδαστικά βίντεο για τους θεατές.

Ξεκίνησε πριν 2,5 χρόνια, τον Αύγουστο του 2012 και η όλη σειρά, που μετρά 10 βίντεο, έχει πάνω από 30 εκατομμύρια προβολές σε 200 χώρες του κόσμου.

Τι ακριβώς γίνεται στην Υστερική Λογοτεχνία; Γυναίκες κάθονται με ένα βιβλίο σε ένα τραπέζι και κινηματογραφούνται σε λευκό και μαύρο μπροστά σε μαύρο φόντο. Έχουν οι ίδιες διαλέξει τι θα διαβάσουν και πως θα ντυθούν. Όταν η κάμερα ξεκινά να τραβάει, παρουσιάζουν τον εαυτό τους και ξεκινούν να διαβάζουν. Κάτω από το τραπέζι, έξω από τον έλεγχο των γυναικών, ένας βοηθός που δε φαίνεται στην εικόνα τις αποσπά με ένα δονητή. Οι γυναίκες σταματούν το διάβασμα όταν η προσοχή τους αποσπάται έντονα ή είναι ιδιαίτερα κουρασμένες για να συνεχίσουν και ξαναδηλώνουν το όνομά τους και από ποιο βιβλίο διάβασαν. Τα βίντεο διαφέρουν σε διάρκεια, ανάλογα με το χρόνο απόκρισης των γυναικών. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Hysterical Literature στα faq του site.

Δείτε και τα 10 βίντεο της σειράς εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s