Το πανέμορφο εικονογραφημένο Σιλμαρίλλιον του Benjamin Harff

Το πανέμορφο εικονογραφημένο Σιλμαρίλλιον του Benjamin Harff
Ο Benjamin Harff είναι ένας Γερμανός καλλιτέχνης, γεννημένος στο Euskirchen το 1980. Το 1991 σε ηλικία 11 ετών πρωτογνώρισε τον J.R.R. Tolkien και μαγεύτηκε από το Χόμπιτ και το Σιλμαρίλλιον.
Το πανέμορφο εικονογραφημένο Σιλμαρίλλιον του Benjamin Harff
Το 2009 έφτιαξε μια πολυτελή έκδοση του Σιλμαρίλλιον σαν εργασία για την Ακαδημία Τεχνών στην οποία φοιτούσε. Η αρχική του ιδέα ήταν να δημιουργήσει μια έκδοση του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, αλλά ανακάλυψε πως το ύφος των ταινιών είχαν αφήσει έντονο αποτύπωμα στο μυαλό του και δε μπορούσε να δημιουργήσει ελεύθερα. Έτσι, στράφηκε στο Σιλμαρίλλιον.
Το πανέμορφο εικονογραφημένο Σιλμαρίλλιον του Benjamin Harff
Αρχικά μελέτησε εκτεταμένα τα γράμματα του Tolkien και τη δουλειά του σαν εικονογράφου, αλλά και τα βιβλία της Ιστορίας της Μέσης Γης. Ακόμη, προσπάθησε να ανακαλύψει τι ακριβώς ενέπνεε το συγγραφέα οπτικά και κατέληξε πως αυτό μπορεί να περιγραφεί συνοπτικά με μια λέξη: φύση. Όλα αυτά του έδωσαν πολλές ιδέες και μια σαφή κατεύθυνση για τη δική του εικονογράφηση.
Το πανέμορφο εικονογραφημένο Σιλμαρίλλιον του Benjamin Harff
Είναι ξεκάθαρο πως ο Tolkien αγαπούσε την καλλιγραφία και ιδιαίτερα τη μεσαιωνική καλλιγραφία. Στο βιβλίο J.R.R. Tolkien – Artist and Illustrator ο Harff ανακάλυψε μια νύξη σε ένα βιβλίο καλλιγραφίας που ο Tolkien είχε διαβάσει. Έτσι αγόρασε το ίδιο βιβλίο και το χρησιμοποίησε για έμπνευση στη δική του εικονογράφηση. Στη συνέντευξη που έδωσε πριν μερικά χρόνια στο Tolkien Library μπορείτε να διαβάσετε για το πως έφτιαξε το βιβλίο, πόσο καιρό του πήρε αλλά και οτιδήποτε άλλο αφορά αυτή την ιδιαίτερη έκδοση του Σιλμαρίλλιον.

Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες από το φανταστικό βιβλίο αλλά και από τον ίδιο τον Benjamin Harff εν ώρα δημιουργίας. Ειδικά αν είστε φαν του Tolkien όπως εμείς, δεν το θέλετε στο ράφι σας αυτό το βιβλίο;

silmarillion-5

silmarillion-6

silmarillion-7

silmarillion-8

silmarillion-9

silmarillion-10

silmarillion-11

silmarillion-12

silmarillion-13

silmarillion-14

silmarillion-15

silmarillion-16

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s