4 ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι στο Instagram

Μέσα στους προηγούμενους μήνες είχαμε παρουσιάσει στο So little sleeping and so much reading τους 12 συγγραφείς που πρέπει να ακολουθήσετε στο Instagram και τους 18 εικονογράφους που πρέπει να ακολουθήσετε στο Instagram.

Τώρα έφτασε η στιγμή που αναρωτηθήκαμε: Ποιοι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι χρησιμοποιούν τα Instagram για να προβάλλουν τα βιβλία τους και να αλληλεπιδράσουν με τους ίδιους τους αναγνώστες τους; Η [σύντομη] έρευνά μας έφερε λίγα αποτελέσματα και αρκετά από αυτά αφορούσαν ανενεργούς λογαριασμούς ή κακή χρήση του μέσου. Όμως 4 ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι κάνουν συχνή χρήση και με σωστό, ενδιαφέρον τρόπο και ας τους δούμε, λέγοντας και μερικά λόγια για τον καθένα, με την ελπίδα σύντομα κι άλλοι να χρησιμοποιούν το Instagram και τις δυνατότητες που προσφέρει με τρόπο που να τους κάνει αξιόλογη προσθήκη στο timeline μας.

Εκδόσεις Αίολος
Με λίγες φωτογραφίες ακόμη, μιας και είναι σχετικά φρέσκες στο παιχνίδι του Instagram, οι εκδόσεις Αίολος έχουν πιάσει το νόημα από την αρχή του 2015. Τέτοιες φωτογραφίες/σκέψεις ας πούμε μας αρέσουν πολύ, δε μας ενδιαφέρει μόνο να βλέπουμε βιβλία, θέλει ποικιλία το Instagram. Και οι σελιδοδείκτες μας αρέσουν. Θα θέλαμε μεγαλύτερη ποσότητα φωτογραφιών και πιστεύουμε πως τα στοκ quotes όπως αυτό, δε χρειάζονται και δε λείπουν από το Instagram.

Εκδόσεις Ίκαρος
Τα βιβλία των εκδόσεων Ίκαρος γράφουν τόσο ωραία στις φωτογραφίες που χαιρόμαστε να τις βλέπουμε στο timeline μας. Το account βέβαια δε μένει εκεί, πετύχαμε από τον Anthony Marra και φωτογραφία από το τυπογραφείο, μέχρι πίνακα του Rembrandt. Κι από τον Ίκαρο θα θέλαμε μεγαλύτερη ποσότητα, είμαστε σίγουροι πως μπορούν ανακατεύοντας τη φωτογραφική τράπουλα και κρατώντας το ενδιαφέρον μας ψηλά.

Στην έκθεση παιδικού βιβλίου της Μπολόνια!

A photo posted by Εκδόσεις Ίκαρος (@ikarosbooks) on Mar 30, 2015 at 12:00am PDT

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Εκδόσεις Μεταίχμιο
Το Μεταίχμιο μας δίνει το μεγαλύτερο όγκο ποσταρισμάτων και παρότι μερικές φορές μοιάζουν να μην ξεφεύγουν από φωτογραφίες των βιβλίων τους, το timeline τους είναι αξιόλογο και ενδιαφέρον. Ξέρουν το μέσο, το χρησιμοποιούν σωστά, κάνουν καλή χρήση των hashtags και αλληλεπιδρούν συχνότατα με τους followers/αναγνώστες τους. Έχουν οργανώσει μάλιστα και διαγωνισμό με δώρο βιβλία τους, πράγμα που τους δίνει έξτρα πόντους. Αν δώσουν μια μεγαλύτερη ποικιλία στο τι φωτογραφίζουν, ο ήδη μεγάλος αριθμός followers τους θα εκτοξευτεί κι εμείς θα περνάμε ακόμη καλύτερα με τις φωτογραφίες τους.

Εκδόσεις Πατάκη
Υπάρχουν πράγματα που μας αρέσουν και άλλα που όχι τόσο στο timeline του Πατάκη. Βρίσκουμε για παράδειγμα το ποστάρισμα του προγράμματος των εκδηλώσεων του εκδοτικού οίκου ενοχλητικό [αλλά λείπουν φωτογραφίες από τις ίδιες τις εκδηλώσεις που πάντα μας αρέσουν], ενώ τα έτοιμα γραφικά των εξωφύλλων των βιβλίων μοιάζουν ξερά και δεν αντικαθιστούν τις «ζωντανές» φωτογραφίες των βιβλίων. Όμως η ιδέα του επιλεγμένου repost φωτογραφιών των followers είναι ενδιαφέρουσα και μοναδικά στιγμιότυπα όπως αυτό δίνουν μεγάλη αξία στο account. Στο σωστό δρόμο και ο Instagram-only διαγωνισμός με δώρα βιβλία.

Μην ξεχνάτε: στο Instagram βρισκόμαστε κι εμείς! Ακολουθήστε μας!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s