Βραβείο Πρωτότυπου Τίτλου Βιβλίου Ελληνικής Λογοτεχνίας 2014: Η φάση των 16

Τα λογοτεχνικά βραβεία συνήθως επιβραβεύουν το κείμενο. Στην Ελλάδα βραβεία όπως τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, τα βραβεία του http://www.oanagnostis.gr, εκείνα των Public ή αυτά του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, βραβεύουν τα καλύτερα αναγνώσματα σε κάθε διαφορετική τους κατηγορία. Αναδεικνύουν τα καλύτερα βιβλία και επιβραβεύουν τους συγγραφείς τους με την αναγνώριση πως το έργο τους αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα της χρονιάς.

Εμείς εδώ στο So little sleeping and so much reading όμως αποφασίσαμε να βραβεύσουμε κάτι διαφορετικό. Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μόνο με τον τίτλο των βιβλίων της ελληνικής λογοτεχνίας που εκδόθηκαν μέσα στο 2014 και να βρούμε τον πιο πρωτότυπο και τον πιο ιδιαίτερο. Γιατί πολλές φορές η εντύπωσή μας για ένα βιβλίο ξεκινά από τον τίτλο του.

Δε θα κρίνουμε τίποτε άλλο. Δε θα κρίνουμε το περιεχόμενό του, το συγγραφέα του ή τον εκδοτικό οίκο του. Θα μείνουμε στις λίγες [ή μπόλικες, εξαρτάται] λέξεις που αποτελλούν τον τίτλο του και θα ψάξουμε για εκείνον που μας κάνει περισσότερο εντύπωση, που βρίσκουμε αλλόκοτο και μοναδικό. Πως θα το κάνουμε; Θα ψηφίσετε εσείς φυσικά!
Βραβείο Πρωτότυπου Τίτλου Βιβλίου Ελληνικής Λογοτεχνίας 2014: Η φάση των 16
Για να φτάσουμε στη δική σας ψηφοφορία θα πρέπει πρώτα να εξηγήσουμε πως φτάσαμε μέχρι εδώ. Καταρχάς η ιδέα δεν είναι δικιά μας. Υπάρχει εκεί έξω ένα βραβείο που ονομάζεται Bookseller/Diagram Prize for Oddest Title of the Year, που ξεκίνησε το 1978 και τελευταίος νικητής ήταν το Strangers Have the Best Candy. Παρότι δεν παίζουμε ακριβώς με τους όρους που έχει το συγκεκριμένο βραβείο, η έμπνευσή μας προέρχεται από εκεί.

Ψάξαμε στη biblionet και βρήκαμε πάνω από 80 τίτλους που θα μπορούσαν να τεθούν σε ψηφοφορία, η ελληνική λογοτεχνία είχε πολλούς υπέροχα περίεργους τίτλους μέσα στο 2014. Τότε, καλέσαμε σε βοήθεια τους φίλους του So little sleeping and so much reading. Ο Θοδωρής του Oneman, η Μυρτώ του Slag, η Άννα του In my closet και ο Δημήτρης του The Frame Game μελέτησαν τη λίστα με τους 80 τίτλους και μαζί με μας, ψηφίσανε μια τελική 16άδα, οι πιο παράξενοι 16 τίτλοι του 2014.

Τώρα χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια. Η ψηφοφορία θα γίνει σε 4 φάσεις. Αν βλέπετε μπάσκετ θα καταλάβετε αμέσως το σύστημά μας. Αρχικά χωρίσαμε τους 16 τίτλους σε 8 ζευγάρια και εσείς καλείστε να ψηφίσετε τους νικητές των 8 ζευγαριών. Στην επόμενη φάση θα σχηματιστούν 4 ζευγάρια και θα ψηφίσετε τους 4 νικητές και ούτω καθεξής, μέχρι που στο τέλος θα μείνει μόνο ένας, ο τίτλος που θα κερδίσει το Βραβείο Πρωτότυπου Τίτλου Βιβλίου Ελληνικής Λογοτεχνίας 2014 του somuchreading.com.

Το χρονοδιάγραμμα έχει κάπως έτσι:
14/4 – Φάση των 16
16/4 – Φάση των 8
18/4 – Φάση των 4
20/4 – Μεγάλος Τελικός
22/4 – Νικητής!

Είστε έτοιμοι για την πρώτη φάση της ψηφοφορίας μας; Ας βρούμε τον πιο Πρωτότυπο Τίτλο Βιβλίου Ελληνικής Λογοτεχνίας για το 2014! Να θυμάστε, κρίνουμε μόνο τον τίτλο, όχι αν ξέρουμε, διαβάσαμε ή αν μας άρεσε κάποιο από τα βιβλία.

Βραβείο Πρωτότυπου Τίτλου Βιβλίου Ελληνικής Λογοτεχνίας 2014: Η φάση των 16[poll id=»10″]

Βραβείο Πρωτότυπου Τίτλου Βιβλίου Ελληνικής Λογοτεχνίας 2014: Η φάση των 16[poll id=»11″]

Βραβείο Πρωτότυπου Τίτλου Βιβλίου Ελληνικής Λογοτεχνίας 2014: Η φάση των 16[poll id=»12″]

Βραβείο Πρωτότυπου Τίτλου Βιβλίου Ελληνικής Λογοτεχνίας 2014: Η φάση των 16[poll id=»13″]

5[poll id=»14″]

6[poll id=»15″]

7[poll id=»16″]

8[poll id=»17″]

6 thoughts on “Βραβείο Πρωτότυπου Τίτλου Βιβλίου Ελληνικής Λογοτεχνίας 2014: Η φάση των 16

  1. Τίτλος: A LA LA – GODS (Έκφραθιθ τηθ Μεταπρωτοποριακήθ Τέχνηθ εν Ελλάδι),
    GAMO-TO PUBLICATIONS, 1986. Θεσσαλονίκη.

    Απόσπασμα:
    https://periodikotrypa.wordpress.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%B9/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B9/

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s