Θέλω: Americanah της Chimamanda Ngozi Adichie

Θέλω: Americanah της Chimamanda Ngozi Adichie
Η Americanah της Chimamanda Ngozi Adichie, της συγγραφέως που βρέθηκε στην πρόσφατη λίστα του TIME των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, είναι το βιβλίο που θέλουμε να διαβάσουμε αυτή την εβδομάδα και μπαίνει με φόρα στη wishlist μας. Το βιβλίο δεν έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα στα ελληνικά.

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους, σε ένα λύκειο του Λάγος, η Ifemelu και ο Obinze ερωτεύονται. Η Νιγηρία τους είναι κάτω από την κυριαρχία στρατιωτικής δικτατορίας και οι άνθρωποι μεταναστεύουν με όποιον τρόπο μπορούν. Η Ifemelu, όμορφη και με αυτοπεποίθηση, φεύγει για να σπουδάσει στην Αμερική. Περνά ήττες και θριάμβους, φτιάχνει και χαλάει σχέσεις και φιλίες, ενώ νιώθει συνεχώς το βάρος ενός πράγματος που δεν είχε σκεφτεί ποτέ πίσω στην πατρίδα της: της φυλής. Ο Obinze, ο ήσυχος, ευγενικός γιος ενός καθηγητή, ήλπιζε πως θα μπορέσει να την ακολουθήσει, όμως η Αμερική τον καιρό μετά την 11η Σεπτεμβρίου δε θα τον αφήσει να μπει στη χώρα και βυθίζεται σε μια επικίνδυνη, χωρίς χαρτιά ζωή στο Λονδίνο.

Χρόνια αργότερα, ο Obinze είναι ένας εύπορος άντρας στην πρόσφατα εκδημοκρατισμένη Νιγηρία, ενώ η Ifemelu έχει επιτύχει σαν συγγραφέας ενός αποκαλυπτικού μπλογκ που μιλά για τις φιλετικές διακρίσεις στην Αμερική. Όταν όμως η Ifemelu θα γυρίσει στη Νιγηρία κι εκείνη κι ο Obinze αναζωπυρώσουν το πάθος που μοιραζόταν, για την πατρίδα τους και ο ένας για τον άλλο, θα αντιμετωπίσουν τις δυσκολότερες αποφάσεις της ζωής τους.

σελίδες 477
ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας 14/05/2013
διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου στα αγγλικά
βρείτε το στο Goodreads
αγοράστε το από το Book Depository

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s