Ξαναφτιάχνοντας κλασικά βιβλία με tweets

Ξαναφτιάχνοντας κλασικά βιβλία με tweetsΦανταστείτε ένα νέο είδος βιβλίου. Ένα βιβλίο που ξαναδημιουργεί ένα διάσημο μυθιστόρημα από την αρχή, συλλέγοντας κάθε tweet που παραθέτει απόσπασμά του στο Twitter.

Ξαναφτιάχνοντας κλασικά βιβλία με tweetsΟδηγημένη από έναν τρελό στόχο, η Maud Passini, μια γραφίστρια από τη Γαλλία, δούλεψε γι’ αυτό επί μερικούς μήνες και, με τη βοήθεια ενός ιδιαίτερα ταλαντούχου προγραμματιστή, ξαναδημιούργησε 3 κλασικά μυθιστορήματα: τη Μαντάμ Μποβαρύ, το Ο Φύλακας στη Σίκαλη και το Ο γέρος και η θάλασσα.Ξαναφτιάχνοντας κλασικά βιβλία με tweets

Η καλλιτέχνης ανακάλυψε με ευχάριστη έκπληξη πως ο κόσμος γράφει συχνότατα tweets με κομμάτια κλασικών μυθιστορημάτων και το αποτέλεσμα που πήρε μέσω των tweets αυτών ήταν η πραγματική περίληψη των ιστοριών τους. Οι σελίδες των επαναδημιουργημένων βιβλίων της είναι όπως και στο πρωτότυπο, μόνο που έχουν πάνω τους τις προτάσεις που βρήκε στο Twitter. Έτσι, κάποιες από αυτές είναι κενές, ενώ άλλες σχεδόν 100% ολοκληρωμένες.books-from-tweets (8)

Το πρότζεκτ της Passini, που έχει τίτλο #CentQuarante [ΕκατόνΣαράντα, στα ελληνικά, από τον αριθμό χαρακτήρων που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος σε ένα tweet του] στοχεύει στο να ρίξει μια φρέσκια ματιά σε αυτά τα κλασικά βιβλία και να τραβήξει την προσοχή στο πως αυτά αλληλεπιδρούν με την κοινωνία του σήμερα και των εργαλείων της. Να αντιμετώπισει αυτούς τους δυο κόσμους και να δημιουργήσει κάτι καινούριο. Να ανακαλύψει εκ νέου τα λογοτεχνικά έργα χρησιμοποιώντας ψηφιακή πληροφορία, υπογραμμίζοντας τη σκέψη του σήμερα με τη χρήση κειμένου από το χτες.books-from-tweets (9)

books-from-tweets (10)

books-from-tweets (11)

books-from-tweets (12)

books-from-tweets (13)

books-from-tweets (14)

books-from-tweets (15)

books-from-tweets (16)

books-from-tweets (2)

books-from-tweets (3)

books-from-tweets (4)

books-from-tweets (5)

books-from-tweets (17)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.