5 εξώφυλλα για τον Μάιο 2015

[Κάθε μήνα, με τη βοήθεια της Biblionet, το So little sleeping and so much reading θα σας παρουσιάζει σε τυχαία σειρά τα 5 καλύτερα εξώφυλλα βιβλίων που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα στη διάρκεια του περασμένου μήνα. Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Μάιο, μήνα με αρκετές αξιόλογες επιλογές αλλά και σχετικά καθαρή πρώτη 5άδα, αλλά πρώτα θυμηθείτε τις προηγούμενες λίστες εξωφύλλων μας]

1. Τα τείχη του Βυζαντίου
James Heneage
Οι Εκδόσεις Πατάκη μας δίνουν ένα σχετικά προβλέψιμο και απλό εξώφυλλο, μιας και το βιβλίο είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που ασχολείται με την Κωνσταντινούπολη, όμως το κομμάτι του παλιού χάρτη της Κωνσταντινούπολης του 18ου αιώνα γράφει πολύ ωραία και δίνει τον τόνο ολόκληρου του βιβλίου. Ο Μάιος ήταν καλός μήνας για τις εκδόσεις Πατάκη που για λίγο δε βγάλανε 2 ή ακόμη και 3 βιβλία τους στην 5άδα μας.
5 εξώφυλλα για τον Μάιο 2015

2. Συνηγορία ποιήσεως
Μάρκος Μέσκος
Άλλο ένα βιβλίο ποίησης των Εκδόσεων Κίχλη που βρίσκεται σε κάποια από τις μηνιαίες λίστες εξωφύλλων μας. Εδώ, στη Συνηγορία Ποιήσεως, το έντονο κόκκινο συναντά το απαλό γαλάζιο ενός όμορφου πίνακα και, μαζί με τη γραμματοσειρά-σήμα κατατεθέν του εκδοτικού, δίνει στο εξώφυλλο μια ξεχωριστή ταυτότητα.
5 εξώφυλλα για τον Μάιο 2015

3. Μια σταλιά αλήθεια
Αναστασία Λάσκαρη
Μια μικρή έκπληξη αυτό το μήνα από τις Εκδόσεις Bookstars, με μια δημιουργία που μοιάζει με γκραβούρα, παίζει με τον κενό χώρο και έχει μια απόχρωση του μωβ να κυριαρχεί και να πλάθει την εικόνα του.
5 εξώφυλλα για τον Μάιο 2015

4. Οξφόρδη 7
Πάμπλο Τουσέτ
Μια φουτουριστική γη με υπερμεγέθη, παράξενα κτίρια είναι το κεντρικό σημείο του εξωφύλλου αυτού του ιδιαίτερα αστείου Ισπανικού μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας του Τουσέτ από τις Εκδόσεις Opera. Η μεγάλη, καθαρή, κίτρινη γραμματοσειρά συμπληρώνει επάξια ένα ιδανικό εξώφυλλο.
5 εξώφυλλα για τον Μάιο 2015

5. Οι κόκκινες βασίλισσες
Τζόναθαν Λέθεμ
Το βιβλίο του Λέθεμ κυκλοφορεί στα αγγλικά με τον τίτλο Dissident Gardens και με μια μικρή έρευνα θα ανακαλύψετε πως η ελληνική έκδοση των Εκδόσεων Κέδρος έχει μακράν το πιο ξεχωριστό εξώφυλλο από όλες τις ξένες. Μια από τις πιο εύκολες προσθήκες στην 5άδα μας που έχουμε κάνει από όταν ξεκινήσαμε τις μηνιαίες λίστες καλύτερων εξωφύλλων.
5 εξώφυλλα για τον Μάιο 2015

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s