Θέλουμε να επισκεφτούμε το Καρουζέλ του Φωτός στο Βουκουρέστι

Θέλουμε να επισκεφτούμε το Καρουζέλ του Φωτός στο Βουκουρέστι
Ένα βιβλιοπωλείο είναι πάντα κάτι περισσότερο από ένας χώρος όπου πωλούνται βιβλία. Όταν λοιπόν ένα βιβλιοπωλείο περιγράφεται σαν «Καρουζέλ του Φωτός», η ανάγνωση μετατρέπεται σε μια μοναδική, υπέροχη εμπειρία.
Θέλουμε να επισκεφτούμε το Καρουζέλ του Φωτός στο Βουκουρέστι
Όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης του, το νέο βιβλιοπωλείο Cărturești Carusel που βρίσκεται στο Βουκουρέστι, η 6όροφη κατασκευή αποτελεί ένα πείραμα «πολιτιστικής κατοικίας» στο αρχαίο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας. Αυτό το καινούριο βιβλιοπωλείο προσφέρει χώρο για ανάγνωση, για συναναστροφή με άλλους αναγνώστες και για καλλιτεχνικές εξερευνήσεις της πόλης. Ακόμη, το κτίριο προσφέρει μια πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων: ένα μπιστρό, ένα κέντρο πολυμέσων στο υπόγειό του και μια γκαλερί αποκλειστικά αφιερωμένη σε εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στον πρώτο του όροφο.
Θέλουμε να επισκεφτούμε το Καρουζέλ του Φωτός στο Βουκουρέστι
Το κομψό κτίριο του 19ου αιώνα βρισκόταν στην ιδιοκτησία μια γνωστής οικογένειας τραπεζιτών το 1903, αλλά κατασχέθηκε από το κράτος κατά την κομμουνιστική περίοδο της Ρουμανίας και μετατράπηκε σε ένα κοινό μαγαζί. Μετά το 1990, το κτίριο όπου σήμερα στεγάζει το Cărturești Carusel πέρασε στα χέρια του τωρινού ιδιοκτήτη του, του Jean Chrissoveloni, ο οποίος ξεκίνησε το φιλόδοξο σχέδιο της αποκατάστασής του με τη βοήθεια του αρχιτεκτονικού γραφείου Square One. «Η ιδέα μας για την αποκατάστασή του εστίασε κάπου μεταξύ του παλιού και του νέου. Χρησιμοποιώντας μια μοντέρνα γλώσσα, ελαχιστοποιήσαμε τα χρωματικά στοιχεία με σκοπό να δημιουργήσουμε χώρο για το παιχνίδι του φωτός και των σκιών που δημιουργούνται από τον κεντρικό φεγγίτη. Το ελικοειδές σχήμα των ορόφων δημιουργεί μια δυναμική ατμόσφαιρα, παρόμοια με ένα κινούμενο καρουζέλ», λένε οι αρχιτέκτονες του πρότζεκτ.
Θέλουμε να επισκεφτούμε το Καρουζέλ του Φωτός στο Βουκουρέστι
«Είναι ταυτόχρονα ένας προορισμός και ένα σημείο εκκίνησης, και για εμάς τους ίδιους. Όταν μπαίνεις στο καρουζέλ, μετά την αθώα κατάπληξη που προκαλούν τα χαρακτηριστικά αυτού του τόσο εντυπωσιακού κτιρίου, δε χαλαρώνεις αλλά επιδιώκεις να εξερευνήσεις το χώρο, παρασυρμένος από τα ίδια σου τα βήματα που σε οδηγούν, ενώ οι ιδέες ρέουν. Δε μπορούμε να μην εκμεταλλευτούμε όλη αυτή την ενέργεια, κάτι πραγματικά αλησμόνητο πρέπει να συμβεί εδώ», λέει ο διευθυντής του βιβλιοπωλείου.
Θέλουμε να επισκεφτούμε το Καρουζέλ του Φωτός στο Βουκουρέστι
Τοποθετημένο ακριβώς στην καρδιά του κέντρου της πόλης, το ιστορικό κτίριο ανακαινίστηκε και άνοιξε τις πόρτες του μετά από περίπου 25 χρόνια για να στεγάσει το Καρουζέλ του Φωτός. Το βιβλιοπωλείο ξεκίνησε να λειτουργεί από τον περασμένο Φεβρουάριο, φιλοξενεί 10,000 βιβλία και βρίσκεται στο 55 της οδού Lipscani, μιας οδού γνωστής για τις πολιτιστικές της παραδόσεις.

carturesti-carousel (6)

carturesti-carousel (7)

carturesti-carousel (8)

carturesti-carousel (9)

carturesti-carousel (10)

carturesti-carousel (11)

carturesti-carousel (12)

πηγή Design rulz

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s