Κάντε τις διακοπές σας σε ένα βιβλιοπωλείο!

open-book (5)
Εμείς οι βιβλιόφιλοι έχουμε τις λόξες μας, πρέπει να το ομολογήσουμε. Ας πούμε, οι περισσότεροι από εμάς θα πηγαίναμε ευχαρίστως διακοπές σε ένα βιβλιοπωλείο, να περάσουμε 1 ή 2 εβδομάδες ανάμεσα στα βιβλία. Και τώρα, μπορούμε να το κάνουμε!
open-book (9)
Αυτό θα το συμβεί στο Σκωτσέζικο χωριουδάκι Wigtown. Τι είναι τόσο ξεχωριστό με το Wigtown των περίπου 1,000 κατοίκων; Είναι, από το 1998, η Εθνική Πόλη Βιβλίου της Σκωτίας και σε αυτό το μικρό μέρος βρίσκονται περίπου 15 βιβλιοπωλεία, πάμπολα καφέ και εστιατόρια με θέμα τα βιβλία, έχουν την έδρα τους 2 εκδοτικοί οίκοι, ενώ κάθε Μάιο διεξάγεται ένα 3ήμερο λογοτεχνικό φεστιβάλ.
Κάντε τις διακοπές σας σε ένα βιβλιοπωλείο!
Μια από τις βιβλιόφιλες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο Wigtown είναι και το Open Book, ένα βιβλιοπωλείο που προσφέρει τη δυνατότητα σε κάποιον να κάνει εκεί τις διακοπές του, μένοντας πάνω ακριβώς από το μαγαζί και βοηθώντας τους εθελοντές και πωλητές του ίδιου του βιβλιοπωλείου! Θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε όλες τις εργασίες που χρειάζονται για να λειτουργήσει ένα ανεξάρτητο, μικρό βιβλιοπωλείο, από το να ανοίγετε το κατάστημα τα πρωινά και να στοκάρετε τα ράφια, μέχρι να υποδέχεστε τους πελάτες και να πουλάτε βιβλία! Θα ορίσετε εσείς τις ώρες που θα δουλεύει το μαγαζί, αρκεί να είναι ανοιχτό για 40 ώρες τη βδομάδα και σας δίνεται η δυνατότητα να καταγράφετε την εμπειρία σας στο tumblr του Open Book, όπως κάνανε και οι προηγούμενοι ενοικιαστές.
Κάντε τις διακοπές σας σε ένα βιβλιοπωλείο!

Κάντε τις διακοπές σας σε ένα βιβλιοπωλείο!

Κάντε τις διακοπές σας σε ένα βιβλιοπωλείο!
Όλα γίνονται μέσω του Airbnb, ενός site που φέρνει σε επαφή άτομα που διαθέτουν έναν επιπλέον χώρο με άλλα που ψάχνουν ένα χώρο για να μείνουν. Το διαμέρισμα μπορεί να φιλοξενήσει 2 άτομα και το μίνιμουμ χρονικό διάστημα της διαμονής σας είναι 6 βράδια, ώστε να μπορέσει το βιβλιοπωλείο να λειτουργήσει σωστά για 1 ολόκληρη εβδομάδα και, αφού το Open Book είναι μη κερδοσκοπικό, η τιμή είναι αρκετά χαμηλή [7 βράδια με λιγότερο από €300], με αποτέλεσμα οι ημερομηνίες μέχρι το Δεκέμβρη να είναι ήδη γεμάτες, ενώ κλειστές ημερομηνίες υπάρχουν μέχρι και για τον επόμενο Αύγουστο. Αν λοιπόν ψήνεστε για ένα ταξιδάκι μέχρι τη νότια Σκωτία και την εμπειρία ενός βιβλιοπωλείου, τρέξτε να προλάβετε. Θα βρείτε όλες τις πληροφορίες εδώ.
open-book (7)

open-book (8)

open-book (6)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.