5 εξώφυλλα για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο 2015

[Κάθε μήνα, με τη βοήθεια της Biblionet, το So little sleeping and so much reading θα σας παρουσιάζει σε τυχαία σειρά τα 5 καλύτερα εξώφυλλα βιβλίων που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα στη διάρκεια του περασμένου μήνα. Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, μήνες που από μόνοι τους δε θα μπορούσαν αν δώσουν top5 αλλά που μαζί παρουσιάζουν μια αξιόλογη πρώτη πεντάδα, αφού πρώτα θυμηθείτε τις προηγούμενες λίστες εξωφύλλων μας]

1. Το υπέροχο ταξίδι της Νίλου
Γκουίντο Κόντι
Απλό μα όμορφο εξώφυλλο για το παιδικό βιβλίο του Κόντι από τις Εκδόσεις Καλέντης, που φέρει εικονογράφηση του ίδιου και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο όνομα και τη μορφή της κεντρικής του ηρωίδας. Λίγο χρώμα αλλά όσο και όπου πρέπει.
5 εξώφυλλα για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο 2015

2. Το καλοκαίρι στον φάρο
Νατάσσα Καραμανλή
Από τις Εκδόσεις Μολύβι που δεν έχουμε ξανασυναντήσει μέχρι τώρα στις λίστες των καλύτερων εξωφύλλων μας, μας έρχεται αυτό το παιδικό μυθιστόρημα. Το παιχνίδι με τις εικόνες μέσα από τις διαφορετικές σκιάσεις του μπλε δεν είναι κάτι πρωτότυπο [άλλωστε πια ελάχιστα πράγματα είναι πρωτότυπα στα εξώφυλλα των βιβλίων] αλλά είναι καλοδουλεμένο και χτυπάει στο μάτι.
5 εξώφυλλα για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο 2015

3. PsychoGamer
Ταγαράς Νίκος
Γαλάζιο, λευκό και μαύρο τα χρώματα του βιβλίου του Νίκου Ταγαρά, σε ένα μυθιστόρημα που αφορά τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών και το εξώφυλλο σίγουρα αντικατοπτρίζει το θέμα του και επικοινωνεί άμεσα σε όσους ενδιαφέρονται για τα videogames πως πρόκειται για κάτι που θα βρουν ενδιαφέρον. Μοντέρνα και μινιμαλιστική η φιγούρα που βρίσκεται στο επίκεντρο, μας έρχεται από τις αυτοεκδόσεις Bookstars.
5 εξώφυλλα για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο 2015

4. Ο ουρανός του Μπέι Σίτι
Catherine Mavrikakis
Παρότι η φωτογραφία που έχει χρησιμοποιηθεί για αυτό το γαλλόφωνο, Καναδικό μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Εστίας είναι αρκετά generic, η χρήση των χρωμάτων με τα οποία έχει πειραχτεί της δίνουν ένα μοναδικό στυλ που ανάλογό του δε βρήκαμε αυτό το μήνα ανάμεσα στα εξώφυλλά μας. Σχεδόν instagramική δημιουργία που δεν περνάει απαρατήρητη.
5 εξώφυλλα για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο 2015

5. Άθενς Σπεσιάλ 2
Βασίλης Καλλίδης
Δε συνηθίζουμε να βάζουμε non-fiction βιβλία στα μηνιαία τοπ5 μας αλλά τον εξώφυλλο του Άθενς Σπεσιάλ 2 θα αποτελέσει μια από τις εξαιρέσεις που θα κάνουμε. Αυτό το γαστριμαργικό ταξίδι στην Αθήνα από τις Εκδόσεις Πατάκη δεν είναι σίγουρα καθόλου βαρετό [αν και λιγάκι περισσότερο προσωποκεντρικό για τα γούστα μας] και είναι ακόμη ένα εξώφυλλο με κυρίαρχο χρώμα το μπλε, που μάλλον είναι το χρωματικό theme των 2 μηνών που συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη λίστα.
5 εξώφυλλα για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο 2015

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.