somuchChristmas

somuchChristmas

Έρχονται Χριστούγεννα. Ναι, έρχονται αργά και με το πάσο τους αλλά έρχονται, δε μπορούμε να το αρνηθούμε. Και είναι γνωστό πως εμάς εδώ στο somuchreading μας αρέσουν τα δώρα και ειδικά οι ανταλλαγές βιβλιοδώρων.

Πριν 2 χρόνια, όταν η σελίδα μας στο Facebook είχε πολύ λιγότερους φανς από όσους σήμερα, είχαμε διοργανώσει τον δικό μας Secret Santa, μια ανταλλαγή γιορτινών βιβλιοδώρων, που την ονομάσαμε somuchChristmas. Σήμερα, μετά από λαϊκή απαίτηση, το somuchChristmas επιστρέφει και σας περιμένει να ανταλλάξετε βιβλία και άλλα δώρα με άγνωστους αναγνώστες από όλη την Ελλάδα!

Παρακάτω θα βρείτε πλήρεις οδηγίες και τη φόρμα συμμετοχής για να συμμετέχετε και σεις στο #somuchChristmas 2015 και να κάνουμε τις φετινές γιορτές λίγο πιο όμορφες και λίγο πιο αναγνωστικές.

Οδηγίες:

– Βήμα 1ο: Φτιάξτε μια wishlist. Εμείς σας προτείνουμε, αν έχετε Goodreads, να φτιάξετε εκεί. Αλλιώς, αν δεν έχετε Goodreads, μπορείτε να γράψετε μερικά βιβλία κατευθείαν στη φόρμα που θα βρείτε πιο κάτω. ΠΡΟΣΟΧΗ, η wishlist σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 10 βιβλία, με 3 από αυτά να είναι ελληνικά. Θέλουμε να σιγουρευτούμε πως όλοι μπορούν να βρουν κάποιο βιβλίο να στείλουν στο ταίρι τους.
– Βήμα 2ο: Συμπληρώστε προσεκτικά στη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω τα στοιχεία σας και το email σας, αλλά και πείτε μας αν είστε διατεθειμένοι να στείλετε το δικό σας πακέτο στο εξωτερικό [θα χρειαστεί αν έχουμε συμμετέχοντες που μένουν εκτός Ελλάδας]. Μπορείτε [προαιρετικά] να γράψετε και σημειώσεις που εμείς θα μεταφέρουμε στο ταίρι σας. Τέλος, επιλέξτε αν έχετε φτιάξει τη wishlist σας στο Goodreads ή όχι και στη συνέχεια, ανάλογα με την επιλογή σας, γράψτε το link της Goodreads wishlist σας ή κατευθείαν τα βιβλία της λίστας σας.
– Βήμα 3ο: Περιμένετε μέχρι τις 21/11 που τελειώνει η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής. Πρώτος συμμετέχοντας είναι το somuchreading φυσικά!
– Βήμα 4ο: 22/11 η σελίδα κληρώνει όλα τα ονόματα κι εσείς παίρνετε ένα μέηλ [την ίδια μέρα ή την επόμενη] με το όνομα, τη διεύθυνση και τη wishlist αυτού στον οποίο θα στείλετε το δωράκι σας. Αυτός είναι το ταίρι σας. Δεν ξέρετε όμως από ποιον θα παραλάβετε!
– Βήμα 5ο: Δε λέτε/γράφετε πουθενά ποιο είναι το ταίρι σας, για να μην αποκαλυφθεί το μυστικό. Ούτε του στέλνετε να του το πείτε. Το somuchreading είναι κατά των spoilers. Χαίρεστε, αλλά από μέσα σας.
– Βήμα 6ο: Ψωνίζετε το 1 [ή και παραπάνω, who forbids you] βιβλίο της wishlist και προαιρετικά οτιδήποτε άλλο θέλετε να στείλετε, εορταστικό ή όχι, φαγώσιμο ή χρηστικό, χειροποίητο ή αγοραστό, μικρό ή μεγάλο. Εμείς δε μένουμε στο βιβλίο γιατί όσο περισσότερα/ωραιότερα, τόσο μεγαλύτερη η έκπληξη και η χαρά αυτού που θα λάβει το δώρο που φτιάξαμε. Σημασία όμως έχει το πακέτο να περιέχει 1 βιβλίο, τα άλλα ανάλογα με τη διάθεση, τη φαντασία και την τσέπη σας. Θυμηθείτε πως κάπου μέσα στο πακέτο σας θα πρέπει να γράψετε και κάποιο στοιχείο για εσάς, πχ το όνομά σας στο Facebook, για να ξέρει το ταίρι σας ποιος είστε και να σας ευχαριστήσει.
– Βήμα 7ο: Ταχυδρομείτε σαν ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ή [κατά προτίμηση, είναι φτηνότερο] σαν ΔΕΜΑ το πακέτο σας μέχρι τις 15/12 ΑΥΣΤΗΡΑ. Θέλουμε όλοι να έχουν πάρει τα πακέτα τους με τα νέα τους βιβλία μέχρι τα Χριστούγεννα για να τα χαρούνε.
– Βήμα 8ο: Μας στέλνετε, με ένα μήνυμα στη σελίδα του somuchreading στο Facebook, τον αριθμό αποστολής του δέματός σας.
– Βήμα 9ο: Περιμένετε με προσμονή και χαρά το δικό σας πακέτο που δε θα ξέρετε από ποιον θα το πάρετε. Μόνο εμείς θα ξέρουμε, αλλά δε γίνεται κι αλλιώς. Όταν το πάρετε, και ΑΝ θέλετε, ποστάρετε μία [ή περισσότερες, ό,τι θέλετε] φωτογραφία με τα περιεχόμενά του στη σελίδα του somuchreading στο Facebook, έτσι για να χαρούμε και μεις μαζί σας. Πάντως θα πρέπει να μας ενημερώσετε πως το παραλάβατε, για να ξέρουμε και να μην ανησυχούμε.
– Βήμα 10ο: Χρόνια σας πολλά!

FAQs

– Γιατί πρέπει να στείλω ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ή σαν ΔΕΜΑ το πακέτο μου;
Καταλαβαίνουμε πως έτσι ανεβαίνει λιγάκι το κόστος συμμετοχής στο #somuchChristmas αλλά το χρειαζόμαστε γιατί θέλουμε να μπορούμε να α) επιβεβαιώσουμε πως όντως έχετε στείλει το πακέτο και β) παρακολουθούμε την πορεία του. Έτσι θα μπορούμε να ψάξουμε τα πακέτα αν χαθούν και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να σιγουρευτούμε πως όλοι θα πάρουν βιβλιαράκι. Το ΔΕΜΑ, ας πούμε, κοστίζει μόλις €1,5 για πακέτα μέχρι 3 κιλά. Όχι μεγάλο κόστος. Πάρτε και αυτόν τον βολικό οδηγό για αποστολές μέσω ΕΛΤΑ, να τον έχετε γενικά.

– Ξέχασα να γράψω κάποια σημείωση για το ταίρι μου/θέλω να μιλήσω με το ταίρι μου. Μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του;
Βεβαίως, αλλά μέσα από εμάς. Θα μας πείτε τι θέλετε να μεταφέρουμε στο ταίρι σας και εμείς θα φροντίσουμε να φτάσει στα δικά του αφτιά.

– Τι να γράψω στις σημειώσεις;
Ό,τι θέλετε. Μπορείτε να γράψετε πράγματα που σας αρέσουν, τα ενδιαφέροντα σας ή για το είδος των βιβλίων που σας διαβάζετε. Αυτοσχεδιάστε!

– Γιατί να κάνω τη wishlist μου στο Goodreads, αφού βαριέμαι.
Ε μη βαριέστε μωρέ. Το θέλουμε γιατί είναι ευκολότερο για κάποιον να δει κατευθείαν όλα τα βιβλία που θέλετε χωρίς να ψάχνει κάθε τίτλο ξεχωριστά αλλά και για να μπορεί το ταίρι σας να δει και το προφίλ σας εκεί, έτσι ώστε να πάρει μια ιδέα για τα βιβλία που σας αρέσουν γενικά. Αν πάντως βαριέστε πάρα πολύ, δεν πειράζει, δε θα τα χαλάσουμε εκεί.

– Πως κάνω wishlist στο Goodreads;
Υπάρχει ήδη ένα shelf που λέγεται to-read και είναι γι’ αυτό το σκοπό. Αν όμως θέλετε να φτιάξετε ένα νέο shelf, πρώτα πηγαίνετε στην σελίδα ενός βιβλίου που θέλετε και, στο μενού που επιλέγετε σε ποιο ράφι θέλετε να μπει το βιβλίο, υπάρχει η εντολή Add new shelf. Πατήστε το και ονομάστε το νέο shelf «wishlist».

– Έχω κι άλλες ερωτήσεις!
Καλέ ρωτήστε μας. Έχουμε μηνύματα στη σελίδα μας στο Facebook, το ξέρετε;

Υποσημείωση: Το somuchreading δε φέρει καμία ευθύνη για το αν ο καθένας από τους συμμετέχοντες ακολουθήσει σωστά τις οδηγίες, ούτε μπορεί να εγγυηθεί πως θα πάρουν όλοι τα δώρα τους. Θα κάνει όμως ό,τι μπορεί ώστε να πάνε όλα καλά. Γενικώς, συμμετέχετε με δική σας ευθύνη.

Advertisements

1 thought on “somuchChristmas

  1. Παράθεμα: somuchChristmas 2016! | somuchreading

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.