5 εξώφυλλα για τον Οκτώβριο 2015

[Κάθε μήνα, με τη βοήθεια της Biblionet, το So little sleeping and so much reading θα σας παρουσιάζει σε τυχαία σειρά τα 5 καλύτερα εξώφυλλα βιβλίων που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα στη διάρκεια του περασμένου μήνα. Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Οκτώβριο, μήνα που είδε μπόλικες νέες κυκλοφορίες, αρκετές εκ των οποίων είχαν από ικανοποιητικά και πάνω εξώφυλλα, αφού πρώτα θυμηθείτε τις προηγούμενες λίστες εξωφύλλων μας]

1. Βερολίνο, γεια
Wofgang Herrndorf
Οι Εκδόσεις Κριτική βγάζουν τους τελευταίους μήνες ενδιαφέροντα, παρόμοιας αισθητικής, εξώφυλλα και ετούτο εδώ το μυθιστόρημα του Herrndorf ξεχωρίζει για τη χρωματική του παλέτα. Το έντονο μπλε και το κοντράστ του με το κίτρινο χτυπάει πολύ όμορφα και δημιουργεί ένα σύνολο στο οποίο σίγουρα στέκεται το μάτι του αναγνώστη
5 εξώφυλλα για τον Οκτώβριο 2015

2. Τα σα εκ των σων
Γιάννης Παλαμιώτης
Με μόλις το 1ο τους βιβλίο οι νέες, Θεσσαλονικιώτικες Εκδόσεις Τύρφη μπαίνουν στη μηνιαία μας λίστα. Παιχνίδι με τα γράμματα του τίτλου, ολόκληρο απόσπασμα στο εξώφυλλο, γενικά μια ενδιαφέρουσα, ξεχωριστή προσέγγιση που μας κέρδισε άμεσα.
5 εξώφυλλα για τον Οκτώβριο 2015

3. Σίλβερ
Κέρστιν Γκίερ
Σίγουρα μια επιλογή που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, μιας και πρόκειται να ένα αρκετά γεμάτο εξώφυλλο που θα κουράσει οπτικά αρκετούς από τους αναγνώστες που θα το συναντήσουν. Όμως αυτό το παιδικοεφηβικό βιβλίο έχει το εξώφυλλο που του πρέπει, γεμάτο παράξενες σαύρες, μια πόρτα και ένα τεράστιο, καλοσχηματισμένο μάτι. Ξεχυλλίζει fantasy και χαιρόμαστε να βλέπουμε τέτοια εξώφυλλα από μικρότερους εκδοτικούς όπως η Susaeta.
5 εξώφυλλα για τον Οκτώβριο 2015

4. Οι ψαράδες
Chigozie Obioma
Σε πολλούς δεν άρεσε αυτό το εξώφυλλο των Εκδόσεων Μεταίχμιο για το βραβευμένο βιβλίο του Obioma, αλλά εμείς έχουμε εντελώς διαφορετική άποψη. Τα πολύχρωμα γράμματα του τίτλου φέρουν σχέδια Αφρικανικής τέχνης και το λευκό, κυματιστό background τα κάνει να ξεχωρίζουν ακόμη περισσότερο. Μας άρεσε ακόμη περισσότερο από κοντά.
5 εξώφυλλα για τον Οκτώβριο 2015

5. Ο Σουηδός
Robert Karjel
Παρότι αυτό εδώ το εξώφυλλο αποτελεί, γενικά αλλά και συγκεκριμένα για τις Εκδόσεις Πατάκη, μια αρκετά basic σύνθεση, ο χρωματισμός του και ο σκοπευτικός ανθρώπινος στόχος που έχουν χρησιμοποιηθεί μας αρέσουν αρκετά για να βρεθούν σε αυτήν εδώ τη λίστα.
5 εξώφυλλα για τον Οκτώβριο 2015

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s