5 εξώφυλλα για τον Νοέμβριο 2015

[Κάθε μήνα, με τη βοήθεια της Biblionet, το So little sleeping and so much reading θα σας παρουσιάζει σε τυχαία σειρά τα 5 καλύτερα εξώφυλλα βιβλίων που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα στη διάρκεια του περασμένου μήνα. Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Νοέμβριο, μήνα που μας παίδεψε για να βγάλουμε τελική 5άδα μιας και πρόσφερε αρκετά καλαίσθητα εξώφυλλα στα ράφια των βιβλιοπωλείων, αφού πρώτα θυμηθείτε τις προηγούμενες λίστες εξωφύλλων μας]

1. Νόρα Γουέμπστερ
Colm Toibin
Δε θα μείνω μόνο στο κυρίαρχο σχέδιο του εξωφύλλου για το νέο βιβλίο του Colm Toibin από τις Εκδόσεις Ίκαρος, νομίζω όλοι ξέρουμε το πόσο μοναδικά εξώφυλλα δημιουργεί ο Χρήστος Κούρτογλου. Θα μιλήσω και για τις γραμματοσειρές του, που ξεφεύγουν από τις βαρετές, κακές, πολυφορεμένες γραμματοσειρές που έχουμε δει να χρησιμοποιούνται ξανά και ξανά από εκδοτικούς και να χαλάνε το αποτέλεσμα ενός, κατά τα άλλα, αξιόλογου εξωφύλλου. Άξια η παρουσία του στην 5άδα μας για τον Νοέμβριο.
5 εξώφυλλα για τον Νοέμβριο 2015

2. Νέα φινλανδική γραμματική
Diego Marani
Παστέλ, ήρεμα χρώματα στολίζουν τον πίνακα που βρίσκεται στο εξώφυλλο του βιβλίου των Εκδόσεων Αιώρα. Απλό και όμορφο εξώφυλλο, που σίγουρα θα βρει το δρόμο του προς τη ματιά του αναγνώστη.
5 εξώφυλλα για τον Νοέμβριο 2015

3. Νοτούρνο
Isol
Λατρέψαμε το εξώφυλλο του Νοτούρνο που έφεραν στην Ελλάδα οι Εκδόσεις Μάρτης. Αξίζει να δείτε τη δουλειά της Isol, αλλά και τα υπόλοιπα παιδικά βιβλία των, αρκετά φρέσκων στο χώρο, εκδόσεων Μάρτης που, ακόμη κι αν δεν υπήρχε το Νοτούρνο, θα έμπαινε σε αυτή εδώ την λίστα για το εξώφυλλο του Ο νάνος δεν κοιμάται.
5 εξώφυλλα για τον Νοέμβριο 2015

4. Το τιμολόγιο
Jonas Karlsson
Μερικές φορές η μεγάλη, έντονη γραμματοσειρά του τίτλου μπορεί να δημιουργήσει τη σωστή εντύπωση και αυτό εδώ το βιβλίο των Εκδόσεων Παπαδόπουλος είναι ένα καλό παράδειγμα. Διαφορετική, bitαρισμένη γραμματοσειρά και ένα αχνό και όμορφο background μας κάνανε να ξεχωρίσουμε το εξώφυλλο από την πρώτη στιγμή.
5 εξώφυλλα για τον Νοέμβριο 2015

5. Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα
Αγγελική Δαρλάση
Πέρυσι τον Δεκέμβριο ένα άλλο βιβλίο της συγγραφέως είχε βρεθεί στη μηνιαία λίστα μας με τα καλύτερα εξώφυλλα. Αυτή τη φορά για τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, δημιουργεί ένα σκούρο, πολύχρωμο εξώφυλλο και χρησιμοποιεί τη σωστή γραμματοσειρά για να δέσει ένα σύνολο που ξεπετάγεται από τα ράφια της βιβλιοθήκης.

5 εξώφυλλα για τον Νοέμβριο 2015

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s