Η αναγνωστική πρόκληση του somuchreading, 2016 edition

2016

Ήρθε πέρυσι. Πάνω από 200 άτομα δηλώσατε συμμετοχή. Ανεβάσατε πάνω από 1600 φωτογραφίες των βιβλίων σας. Το αγαπήσατε. Κι εμείς εδώ στο So little sleeping and so much reading, το ξέρετε πια, λατρεύουμε τις προκλήσεις. Έτσι, το readathon16 είναι εδώ για να σας κρατήσει παρέα και μέσα στη νέα χρονιά. Βέβαια, τα πράγματα θα αλλάξουν λιγάκι φέτος.

Γιατί να το κάνουμε αυτό; Γιατί θέλουμε να διαβάσουμε περισσότερο, γιατί θέλουμε να διαβάσουμε διαφορετικά πράγματα, γιατί θέλουμε να διαβάσουμε από το ράφι μας κι από τα ράφια άλλων, γιατί θέλουμε να διαβάσουμε και καινούρια και παλιά βιβλία και γιατί θέλουμε να παίξουμε και λίγο καθώς το κάνουμε. Ας δούμε παρακάτω τις λεπτομέρειες:

Τι είναι η αναγνωστική πρόκληση του So little sleeping and so much reading;
Είναι ένας διαφορετικός τρόπος να διαβάσουμε όλο το 2016. Είναι ένα παιχνίδι που σε προκαλεί να διαβάσεις συγκεκριμένες κατηγορίες βιβλίων και να συμπληρώσεις τον αριθμό των απαιτούμενων αναγνωσμάτων για ολόκληρη τη χρονιά.

Απαιτούμενων αναγνωσμάτων; Είναι συγκεκριμένος αριθμός δηλαδή;
Και ναι και όχι. Φέτος, η αναγνωστική μας πρόκληση θα έχει 4 στόχους. Θα διαλέξεις μόνος σου ποιο στόχο θα θέσεις για τη χρονιά σου. Οι βασικοί στόχοι είναι τα 13, 26 και 52 βιβλία, δηλαδή 1 βιβλίο ανά 4, 2 και 1 εβδομάδα μέσα στο 2016. Τέλος, 64 βιβλία, για εκείνους που και διαβάζουν αρκετά αλλά και θέλουν να τερματίσουν το readathon16.

Και πως θα γίνει αυτό;
Παρακάτω θα βρεις ένα πινακάκι με 64 διαφορετικές προτάσεις. Από αυτές θα πρέπει να συμπληρώσεις τουλάχιστον όσες και ο στόχος που θα διαλέξεις. Αν για παράδειγμα επιλέξεις τον στόχο των 13 βιβλίων, θα πρέπει να συμπληρώσεις τουλάχιστον 13 από τις προτάσεις. Ένα βιβλίο σου μπορεί να ταιριάζει σε 2 ή περισσότερες από τις προτάσεις, αλλά εμείς θέλουμε να διαβάσεις 13 διαφορετικά βιβλία. Έτσι, θα διαλέξεις 1 πρόταση από αυτές για το βιβλίο που θέλεις να εντάξεις στην αναγνωστική μας πρόκληση.

13 βιβλία; Μα εγώ διαβάζω περισσότερα/λιγότερα από τόσα μέσα σε ένα χρόνο!
Αν διαβάζεις περισσότερο, υπάρχουν οι στόχοι των 26, 52 ή 64 βιβλίων. Αν διαβάζεις περισσότερο και από τόσα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα σου είναι ευκολότερο να ολοκληρώσεις το challenge. Αν διαβάζεις λιγότερο, μάλλον η αναγνωστική μας πρόκληση έχει φτιαχτεί για σένα, για να σε κινητοποιήσουμε να διαβάσεις περισσότερα βιβλία μέσα στο 2016. Και ξέρεις τι; Άμα τελικά δεν τα καταφέρεις να διαβάσεις 13 βιβλία δεν πειράζει, η προσπάθεια μετράει. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για σένα που θα διαλέξεις ας πούμε τον στόχο των 52 βιβλίων αλλά κατάφερες να διαβάσεις 45. Σημασία έχει που δοκίμασες τις αναγνωστικές σου δυνάμεις.

Εντάξει, και πως μπορώ να συμμετέχει κάποιος;
Είναι απλό. Καταρχάς πας εδώ πιο κάτω στα σχόλια και γράφεις τη φράση «Ναι! Και γω θα συμμετάσχω στην αναγνωστική πρόκληση του So little sleeping and so much reading!». Ή κάτι τέτοιο, δε θα τα χαλάσουμε στο πως ακριβώς θα το πεις. Επίσης μην ξεχάσεις να αναφέρεις για το πόσα βιβλία βάζεις στόχο: 13, 26, 52 ή και τα 64; Έτσι και μεις θα έχουμε μια ιδέα για το πόσοι συμμετέχουν φέτος στο readathon16 και ποιοί στόχοι μπαίνουν.

Επίσης, αν έχεις λογαριασμό στο Goodreads, ανοίξαμε εκεί ένα group που σκοπό έχει να παρακολουθεί την πρόοδό όλων σας και να δίνει βοήθεια αλλά και βιβλιοιδέες, αν και όποτε τις χρειαστείς, για να ολοκληρώσεις με επιτυχία τη φετινή μας αναγνωστική πρόκληση. Επίσης εκεί θα μπορείς να γνωριστείς με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, να γράψεις τι διαβάζεις και για ποια πρόταση και να δεις τι διαβάζουν οι υπόλοιποι. Δεν είναι απαραίτητο να μπεις ή να παρακολουθείς το group όμως, μπορείς να συμμετέχεις στo readathon16 και χωρίς αυτό! Είναι απολύτως προαιρετικό.

Το group μας είναι εδώ.

Εύκολο. Και μετά;
Μετά; Δεν έχει μετά, από την 1η Ιανουαρίου ξεκινάς να διαβάζεις!

Ναι οκ. Αλλά δεν κατάλαβα, δηλαδή θα πρέπει να τα διαβάσω με τη σειρά αυτά τα 13, 26, 52 ή 64 βιβλία;
Μα όχι! Εμείς απλά θέλουμε να διαβάσεις βιβλία με βάση τις προτάσεις μας, το πότε και με ποια σειρά θα το κάνεις δε μας απασχολεί. Για παράδειγμα εσύ μπορεί να διαβάσεις το 1ο βιβλίο σου το Μάρτη. Ή να κάνεις ένα διάλειμμα μέσα στο καλοκαίρι γιατί αποφάσισες να διαβάσεις μαζεμένα όλα τα βιβλία του Χάρι Χόλε. Γενικά το πρόγραμμά σου το κάνεις εσύ, όμως στις 31 Δεκεμβρίου της επόμενης χρονιάς θα πρέπει να έχεις ολοκληρώσει τα βιβλία που αντιστοιχούν στο στάδιο που διάλεξες, για είναι ολοκληρωμένη η αναγνωστική μας πρόκληση. Ορίστε και ένα εκτυπώσιμο pdf για να είσαι οργανωμένος και να σημειώνεις τι διαβάζεις για να μην ξεχνιέσαι.

Κάτσε, και τι κερδίζω αν το κάνω όλο αυτό;
Θα ανοίξεις τους αναγνωστικούς σου ορίζοντες και θα γίνεις μια παρέα με όλους τους υπόλοιπους που συμμετέχουν στην αναγνωστική μας πρόκληση! Καλή φάση ε;

Καλούτσικη μωρέ ακούγεται. Θα συμμετέχω!
Αυτά είναι, τέτοια θέλω να ακούω, εμπρός να βρεις αντίστοιχα βιβλία στο ράφι σου και να δηλώσεις συμμετοχή στα σχόλια παρακάτω! Ξεκινάμε την 1η Ιανουαρίου!

1

2

209 thoughts on “Η αναγνωστική πρόκληση του somuchreading, 2016 edition

 1. Μεσα κι εγω για το readathon16! 😀 Αρχικος στοχος τα 13 βιβλια και μετα βλεπουμε, ελπιζω να μου ερθει η ορεξη για διαβασμα το ’16, καθως στο μισο ’15 δεεεεεν!

  Μου αρέσει!

 2. Ναι! Και γω θα συμμετάσχω στην αναγνωστική πρόκληση του So little sleeping and so much reading! Στόχος μου τα 26!!

  Μου αρέσει!

 3. Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!! Συμμετέχω για πρώτη φορά με στόχο τα 13 γιατί είμαι και εργαζόμενη μανούλα!!! Καλή χρόνια σε όλους!!!

  Μου αρέσει!

 4. Ο στόχος είναι τα 13, είμαι και μάνα, τι να κάνω; Αν πιάσω περισσότερα θα είμαι και πολλή σπουδαία!!!!!

  Μου αρέσει!

 5. Κι εγω κι εγω! Για τα 26! Δεν καταφερα να ολοκληρωσω την προκληση του 15 αλλα και παλι ηταν ωραια!

  Μου αρέσει!

 6. Κι εγώ θα συμμετέχω φέτος. Πέρσι ήταν κακή χρόνια διαβάσματος, αλλά θα βάλω τον στόχο των 26 για να ενεργοποιηθώ λίγο. Καλή χρόνια σε όλους!

  Μου αρέσει!

 7. so little sleeping and so much reading Κι εγώ θα συμμετέχω. 26 βιβλία είναι ο στόχος μου!!! Να δούμε αν θα τα καταφέρω 🙂 .

  Μου αρέσει!

 8. Ναι! Και γω θα συμμετάσχω στην αναγνωστική πρόκληση του So little sleeping and so much reading! Ο στοχος μου ειναι τα 26. Για να δουμε!!

  Μου αρέσει!

 9. “Ναι! Και γω θα συμμετάσχω στην αναγνωστική πρόκληση του So little sleeping and so much reading!” Με 13 βιβλία για αρχή, μιας και είμαι καινούργιος.

  Μου αρέσει!

 10. Ναι και εγώ θα συμμετάσχω ! Θα ξεκινήσω από τα χαμηλά και βλέπουμε! 13 βιβλία!!!

  Μου αρέσει!

 11. Κι εγώ θέλω. Πέρσι ολοκλήρωσα αλλά κάποια στιγμή και μετά ξεχνούσα ή ανέβαλλα να βάλω τις φωτο. Θα επιδιώξω κυρίως τα της δεύτερης σελίδας. . Ξεκινώ με 26 και βλέπω αργότερα.

  Μου αρέσει!

 12. Πέρσι δεν το αποφάσισα ποτέ τελικά.. φέτος λέω να το προσπαθήσω με τα μπούνια, για τα 64 😛
  και καλή μας αναγνωστική χρονιά!

  Μου αρέσει!

 13. Χρόνια Πολλά! Και εγώ θα συμμετάσχω για πρώτη φορά στην αναγνωστική πρόκληση του readathon2016 την οποία ιδέα βρίσκω συναρπαστική με έναν απλό στόχο των 26 βιβλίων! Happy book year!!!!

  Μου αρέσει!

 14. Ξεκινάω πρώτη φορά φέτος το readathon16 χαλαρά με στόχο τα 26 βιβλία. Πιστεύω και εύχομαι να τα ξεπεράσω! Σας εύχομαι καλή χρονιά!

  Μου αρέσει!

 15. Πρώτη και για μένα! Η πρόκληση του readathlon16. Στόχος τα 26! (Στάνταρ πάω για παραπάνω, αλλά στην πρόκληση ας παραμείνω στα 26!)
  Καλή Χρονιά σε όλους, με υγεία, αγάπη, τύχη και πολλές πολλές αναγνώσεις!

  Μου αρέσει!

 16. Στοχεύω στα 15 και ελπίζω να τα ξεπεράσω! Ωραίο τσαλεντζάκι, σοματσλίπινγκ! Το παρακολουθήσα από τις κερκίδες πέρυσι! ^_^

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.