Διάβασα για πρώτη φορά Harry Potter στα 28 and i lived to tell the tale, the one with the Goblet of Fire

*Καταρχάς θέλω να ξεκινήσω με μια καταγγελία. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει μείνει στη συλλογική συνείδηση ως ‘αυτό με τον Pattinson’ και όχι ως ‘αυτό με τον Tennant’. Και τώρα ας συνεχίσω*

Αah. Το τέταρτο βιβλίο. Επιτέλους μπορώ να πάρω θέση στην κόντρα 3ου-4ου, στην κόντρα ‘συναίσθημα vs περιπέτεια’. Δεν ξέρω τι περιμένατε από ένα σταθερό ζώδιο το οποίο εκφράζει όλα του τα συναισθήματα με κλάμα, φυσικά και καμία περιπέτεια, #team3oβιβλίο εδώ. (και μην ξεχνάμε, #RemusLupinmarryme).

miss me

(Ναι Remus, i did, γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα.)

Σ’ αυτό το βιβλίο που λέτε αρχίζει ο χαμούλης, και θα τα πάρουμε όλα από την αρχή, δηλαδή από τον τελικό του παγκοσμίου τουρνουά quiddich, το superball του μαγικού κόσμου αν θέλετε (καλά ξέρω τόσα πολλά για όλων των ειδών τις μπαλίτσες, HOW AM I STILL SINGLE?), όπου γίνονται πάρα πολλά αθλητικά πράγματα τα οποία είναι λίγο filler, αλλά στο τέλος της βραδιάς σκάει στον ουρανό σαν πυροτέχνημα το dark mark, το σήμα του Voldemort, το οποίο φυσικά, όπως όλοι μπορούμε να μαντέψουμε, μχμμ, ναι, αχα, είναι ένα φίδι. That shocked no one.

ugh

Αυτή τη φορά τελειώνουν νωρίς τα εξωσχολικά κεφάλαια, κάτι που σημαίνει ότι θα παρτάρουν γενικά μέσα στη χρονιά, 700 σελίδες βιβλίο ζωή να ‘χει. Με το που γυρνάνε λοιπόν στο Hogwarts τους ανακοινώνεται ότι θα συμβεί ένα ‘τουρνουά μαγείας’ στο οποίο θα διαγωνιστούν 3 σχολεία. Wait what, υπήρχαν και άλλα σχολεία μαγείας; Απ’ ότι φαίνεται ναι, ένα στη γαλλία (ή τουλάχιστον κάπου όπου μιλάνε με γαλλική προφορά) και ένα στην Βουλγαρία. (δηλαδή παιδιά μην σας το χαλάσω, αλλά άμα μας είχε έρθει γράμμα στα 11, μάλλον εκεί θα μας στέλνανε και όχι στο Hogwarts, αυτό είναι πιο κοντά, sorry ε;)

disappointed

Τέλος πάντων μην σας τα πολυλογώ, δεν θα λύσουμε τώρα το εκπαιδευτικό σύστημα του μαγικού κόσμου, οι κανόνες είναι απλοί. Ρίχνουν όλοι όσοι είναι πάνω από 17 χρονών το όνομα τους στο *κύπελλο της φωτιάς* (duh) και αυτό βγάζει έναν νικητή από κάθε σχολείο για να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα. Το hogwarts βγάζει τον Πατινσ…  τον Cedric, το γαλλόφωνο μια που ερωτεύεται ο Ρον αργότερα και το βουλγάρικο τον πρωταθλητή του παγκοσμίου κυπελλο στο quiddich. (παιδιά σοβαρά, εργασία ανηλίκων, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; Η ΠΡΟΝΟΙΑ;). Α ναι. και μετά βγάζει και τον Χάρι Πόττερ. Φυσικά. Τι περιμένατε δηλαδή; Νεποτισμός. Eίναι φυσικά όλοι σοκαρισμένοι καθώς ο Χάρι επιμένει πως δεν έβαλε αυτός το όνομα του στο κύπελλο.

what happened

(*ίσως ψήνομαι να κάνω ένα κείμενο με gif μόνο από το project runway -αχ Christopher, τι να κάνεις, που να βρίσκεσαι;- now who’s with me, σηκώστε χεράκι)

hand lift

(οk, noted)

Το πρωτάθλημα λοιπόν που λέτε έχει 3 φάσεις, και στην πρώτη φάση πρέπει να πολεμήσουν δράκους, αλλά τελικά όλοι το μαθαίνουν πριν το ίδιο το γεγονός for plot reasons οπότε είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη αυτή δοκιμασία. Α επίσης, μια που είπαμε plot reasons να σας πω και ότι έχουμε πάλι νέο καθηγητή για το μάθημα που κανείς δεν στεριώνει δεύτερη χρονιά, βέβαια βέβαια, θα σας τα πω και αργότερα.

waiting

(god Dean Winchester, περίμενε, i’ll get to that)

Στο ενδιάμεσο απ’ όλες τις δοκιμασίες (ναι, και τις 3) υπάρχει ένας χορός, γιατί φυσικά θα υπήρχε ένας χορός παιδιά, είναι έφηβοι. Ο Χάρι ήθελε να πάει με την Κινέζα (υπάρχει κινέζα παιδιά, το ήξερα ότι υπάρχει κινέζα, τι χαρά), αλλά αυτή πήγε με τον Πατινσ… τον Cedric, η Ερμιόνη ήθελε να πάει με τον Ρον, που ήθελε να πάει με τη γαλλίδα, αλλά τελικά ο Ρον και ο Χάρι πήγαν με κάτι δίδυμες και η Ερμιόνη με το γκομενάκι από το βουλγάρικο σχολείο, ξέρετε πως είναι αυτά τώρα, ένα μπλέξιμο, έχετε δει και σεις 10 σεζόν 90210. Τι, όχι; γιατί με διαβάζετε, δεν μπορούμε να είμαστε φίλ… καλέ γυρίστε πίσω που πάτε, δεν τελείωσα!

Youths-GIF

Πέρναει που λέτε και η δεύτερη δοκιμασία, είναι στην πρώτη θέση ο Χάρι μαζί με τον Πατινσ… τον Cedric, και μια μέρα βρίσκεται στο γραφείο του Dumbledore όπου και βρίσκει μια συσκευή στην οποία αποθηκεύει (ο dumbledore) αναμνήσεις για να μπορεί να τις ξαναεπισκέπτεται (που βάζουμε λεφτά να βγει αυτό στο kickstarter, με ενδιαφέρει). Εκεί βλέπει διάφορες δίκες υποστηρικτών του Voldemort, ανάμεσα στους οποιούς ήταν και ο γιος ενός κυριούλη που πολύ θα ήθελα να σας εξηγήσω ποιος είναι αλλά ήταν 2-3 χαρακτήρες σε αυτό το βιβλίο που ποτέ δεν κατάφερα να ξεχωρίσω. Nαι, ναι, ξέρω.

smart-is-the-new-sexy

Τέλος πάντων, με τα πολλά, έρχεται και η τελική δοκιμασία, η οποία γίνεται μέσα σε έναν μαγεμένο λαβύρινθο. Οι δύο τελικοί διεκδικητές του κυπέλλου είναι φυσικά ο Χάρι και ο Πατινσ… ο Cedric, δηλαδή τι τους φωνάξανε τους ανθρώπους από τα άλλα σχολεία, τόσα χιλιόμετρα, τόσες βενζίνες, ας το κάνανε ενδοσχολικό το event. Τέλος πάντων φτάνουν μαζί στο τέλος, ακολουθεί ένα -αχ εσείς ήρθατε πρώτος -αχ μα σας παρακαλώ, τι λέτε, εσείς -όοοοοοχι, εσείς πιάστε το επιμένω, λες και δεν είχαμε ήδη καταλάβει ότι είναι Άγγλοι, το πιάνουν τελικά μαζί…. ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.

british

Βρίσκονται λοιπόν σε ένα νεκροταφείο, έρχεται ο Voldemort, σκοτώνει τον Σέντρικ για να πάει να γυρίσει το twilight, ανακτά ανθρώπινο σώμα (-ish, κάτι παίζει με την μύτη αλλά εντάξει όλοι το ξέρουν αυτό), καλεί τους παλιούς πιστούς του ακόλουθους ‘σας κάλεσα όλους εδώ για να με θαυμάσετε, να σκοτώσουμε τον Χάρι γιατί με ενοχλεί και να συζητήσουμε και για world domination’ αλλά όπως και σε όλα τα προηγούμενα βιβλία το καλό θριαμβεύει. Όχι τόσο όσο στα προηγούμενα βέβαια, δεν ξέρω αν έχουμε δώσει αρκετή βάση στο ότι μόλις πέθανε το πρώτο ανήλικο της σειράς, και νιώθω ότι θα ακολουθήσουν κ άλλα.

awesome

A ναι, συγγνώμη dean winchester, σε ξέχασα.

Θυμάστε τον νέο καθηγητή ε; αυτόν που αλλάζει κάθε χρόνο; μχμμ. Θυμάστε και το σήμα του Voldemort στην αρχή που ψάχναμε ποιος το έριξε; Α, το έριξε ο πιο πιστός απ όλους τους ακολούθους του, αλλά δεν είναι actually ο καθηγητής μαγείας, είναι ο γιος του κυριούλη από το memory box του Voldemort (#poweredbykickstarter) που είχε μεταμφιεστεί στον καθηγητή μαγείας για να βάλει το όνομα του Χάρι στο κύπελλο, να κερδίσει το πρωτάθλημα και να τηλεμεταφερθεί στον Voldemort για να τον σκοτώσει,  υπήρξε πλάνο, οργάνωση, ξέρω πολύ μπερδευτικό αλλά να μην σας το πω; επίσης στην ταινιά αυτός είναι ο Tennant άρα ο ρόλος του είναι σημαντικός ΕΝΤΑΞΕΙ;

dennys-tumblr-guide-leslie-knope-smiling

Ε αυτά που λέτε πάνω κάτω γίνανε, θα γυρίσω με το τάγμα του φοίνικα.. κάποτε (ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ 900 ΣΕΛΙΔΕΣ;)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.