Αναγνωστικός Μαραθώνιος 2017: 22 Απριλίου

– Τι είναι ο 24ωρος Αναγνωστικός Μαραθώνιος του So little sleeping and so much reading;

Είναι μια ιδιαίτερη αναγνωστική πρόκληση, στην οποία όλοι συμμετέχουν την ίδια στιγμή από οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Για 24 ώρες θα ποστάρεις για βιβλία στο Facebook, θα γράψεις σε μπλογκς, θα ανεβάσεις φωτογραφίες των βιβλίων σου στο Instagram, θα προσπαθήσεις να προωθήσεις την ανάγνωση με οποιονδήποτε τρόπο. Αλλά κυρίως: Θα διαβάσεις όσο περισσότερο μπορείς.

– Πότε γίνεται ο φετινός Αναγνωστικός Μαραθώνιος;

Το 24ωρο μας ξεκινά στις 10 το πρωί του Σαββάτου 22 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 10 το πρωί της Κυριακής 23 Απριλίου, που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

– Πρέπει να δηλώσω συμμετοχή; Και που;

Θα θέλαμε να δηλώσεις συμμετοχή στο τέλος ετούτου εδώ του ποστ αν σκοπεύεις να συμμετέχεις, μόνο και μόνο για να έχουμε μια εικόνα του πόσοι περίπου είστε. Όνομα και τόπος κατοικίας θα χρειαστούν απλά, τίποτα δύσκολο. Αν όμως ξεχαστείς να αφήσεις τα στοιχεία παρακάτω ή το αποφασίσεις τελευταία στιγμή, δεν έγινε τίποτα. Απλά θα ξεκινήσεις να διαβάσεις όπως όλοι οι υπόλοιποι κατά τη διάρκεια του Αναγνωστικού Μαραθωνίου.

– Έχει πολύ καιρό ακόμα, δεν ξέρω τι θα κάνω εκείνη τη μέρα, κλπ

Μην ανησυχείς. Θα το υπενθυμίζουμε συνέχεια μέχρι τις 22 Απρίλη, δε θα το αφήσουμε να σου ξεφύγει. Δηλώνεις αν θες αργότερα, όταν θα μπορείς να αποφασίσεις. Πάντως, και να δηλώσεις και τελικά να μην τα καταφέρεις να συμμετέχεις, ε δεν πειράζει καθόλου.

– Πρέπει δηλαδή να διαβάζω 24 ώρες συνεχόμενα; Ούτε ύπνο;

Καλέ όχι! Αν αντέχεις, φυσικά και να το κάνεις, αλλά εμάς το θέμα μας δεν είναι να διαβάζουμε επί 24 ώρες χωρίς σταματημό, είναι να διαβάσουμε όσο περισσότερο μπορούμε μέσα σε αυτή τη μέρα. Μπορείς να μείνεις ξύπνιος όλο το βράδυ, να διαβάσεις μόνο μερικές ώρες ή να διαβάζεις με διαλείμματα όποτε σου χρειάζονται. Γενικά, ο καθένας κάνει το δικό του πρόγραμμα, πάνω στη βάση του «όσο περισσότερο γίνεται μέσα στο 24ωρο».

– Και πως θα παρακολουθούμε όλοι τι κάνουν οι υπόλοιποι;

Στη σελίδα μας στο Facebook θα υπάρχουν συχνότατες ενημερώσεις εκείνη τη μέρα. Θα προσπαθήσουμε να κληρώσουμε βιβλία, σχεδιάζουμε μικρά φωτογραφικά, βιβλιοφιλικά challenges για να περνάς ευχάριστα τα διαλείμματα που θα κάνεις από το διάβασμά σου και γενικά θα σου κρατάμε αρκετή παρέα. Αλλά το βασικό είναι πως πάνω πάνω θα μπορείς να βρεις ένα ποστ που μοναδικός του σκοπός θα είναι να γράφεις updates για το πως προχωρά ο Αναγνωστικός σου Μαραθώνιος.

Εκεί θα μπορείς να γράφεις όσο, ό,τι και όποτε θέλεις, αναλόγως του τι σε βολεύει. Μπορείς να δίνεις ένα update κάθε 2-3 ώρες πχ. Ή κάθε φορά που κάνεις διάλειμμα. Ή ένα μεγάλο update μόνο στο τέλος, αν δε θέλεις να ξοδέψεις χρόνο από το διάβασμά σου. Μπορείς να μας λες ποιο βιβλίο διαβάζεις, πως σου φαίνεται, να ποστάρεις φωτογραφίες από τα βιβλία σου και το Αναγνωστικό σου 24ωρο, όλα όσα θα θέλεις να μάθουμε για την εμπειρία σου από τον Αναγνωστικό Μαραθώνιο. Η συμμετοχή σου σε αυτό είναι πολύ σημαντική.

– Μπορώ να συμμετέχω και με διαφορετικούς τρόπους στον Αναγνωστικό Μαραθώνιο;

Ναι! Μπορείς αν θέλεις να χαρίσεις ένα καινούριο βιβλίο σε όσους συμμετέχουν, σπονσοράροντας ένα από τα φωτογραφικά challenges που θα γίνουν εκείνη τη μέρα. Αν είσαι τόσο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ άνθρωπος και ανιδιοτελής αναγνώστης, στείλε μας ένα μήνυμα στο Facebook για να πούμε περισσότερα γι’ αυτό. Επίσης μπορείς να γράψεις για τον Αναγνωστικό Μαραθώνιο στο blog ή στο Facebook σου, ώστε να ρθουν κι άλλοι στην παρέα μας. Ακόμα, αν έχεις κάποια ιδέα που αφορά εκείνη τη μέρα, ρίξε και πάλι ένα μηνυματάκι στο Facebook, ποτέ δεν ξέρεις.

2 thoughts on “Αναγνωστικός Μαραθώνιος 2017: 22 Απριλίου

  1. Λίγες και μία νύχτες το διάβασα πρόσφατα και το συνιστώ ανεπιφύλακτα σήμερα ξεκίνησα το Πως να μιλάτε στους εφήβους ώστε να σας ακούν κ Πώς να τους ακούτε ώστε να σας μιλούν

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.