Η αναγνωστική πρόκληση του somuchreading αλλάζει!

Το #readathon19, η ετήσια αναγνωστική πρόκληση του somuchreading είναι εδώ για 5η συνεχή χρονιά, για να φέρει κοντά εκατοντάδες Έλληνες αναγνώστες και να σας κρατήσει παρέα και μέσα στο 2019. Όμως ξεχάστε όλα όσα ξέρατε! Τα πράγματα αλλάζουν φέτος στο readathon και ο στόχος είναι ένας και είναι μεγάλος! Για πάμε στις λεπτομέρειες:

Τι είναι μια αναγνωστική πρόκληση;
Είναι ένας διαφορετικός τρόπος να διαβάσουμε μέσα στη χρονιά. Θέτοντας συγκεκριμένους στόχους, η αναγνωστική πρόκληση λειτουργεί ως ένα παιχνίδι που θα κάνει την ανάγνωση ακόμη πιο διασκεδαστική, μας βοηθά να είμαστε λίγο πιο οργανωμένοι στις αναγνώσεις μας, ενώ μας προτρέπει να διαβάσουμε πράγματα που δε θα διαβάζαμε αλλιώς.

Και το readathon τι είναι;
Το readathon του somuchreading διοργανώθηκε μέχρι τώρα 4 φορές, μια για κάθε ένα από τα προηγούμενα 4 χρόνια. Σε αυτό κάθε συμμετέχοντας έπρεπε να ολοκληρώσει συγκεκριμένες κατηγορίες βιβλίων για να φτάσει στο στόχο του που ήταν 13, 26 ή 52 βιβλία. Φέτος όμως η διαδικασία αλλάζει ριζικά!

Ώπα, για πες! Τι θα γίνει δηλαδή;
Το 2019 θα είναι η χρονιά του declutteting, η χρονιά δηλαδή στην οποία θα αφοσιωθούμε περισσότερο στο να αδειάσουμε τα ράφια με τα αδιάβαστα βιβλία μας παρά στο να αγοράσουμε δεκάδες νέα που απλά θα περιμένουν χρόνια τη σειρά τους. Έτσι, το φετινό #readathon19 έχει έναν μεγάλο στόχο: Να σας ψήσει να διαβάσετε όσα περισσότερα από τα αδιάβαστα βιβλία της βιβλιοθήκης σας γίνεται, ενώ ταυτόχρονα θα σας κάνει να περιορίσετε τις απεριόριστες νέες αγορές.

Ρε συ, αυτό είναι δύσκολο, βγαίνουν τόσα πολλά ωραία βιβλία, δε γίνεται να μην αγοράζω.
Μην ανησυχείτε. Δεν είμαστε τέρατα, ξέρουμε πόσο εύκολα μπαίνει ένας αναγνώστης στον πειρασμό για νέες αγορές. Γι’ αυτό και το #readathon19 έχει 3 νέους στόχους, από τους οποίους μπορείτε να διαλέξετε αυτόν που βρίσκεται πιο κοντά στο πόσο θέλετε να κυνηγήσετε τη φετινή μας αναγνωστική πρόκληση.

Α για πες τους στόχους να δω.
Οι 3 στόχοι του #readathon19 είναι:
– Αγοράζω 1 νέο βιβλίο για κάθε 3 αδιάβαστα που ολοκληρώνω
– Αγοράζω 1 νέο βιβλίο για κάθε 5 αδιάβαστα που ολοκληρώνω
– Αγοράζω 1 νέο βιβλίο για κάθε 7 αδιάβαστα που ολοκληρώνω

Διαλέγετε και παίρνετε.

Αυτό είναι απλά; Εντάξει, εύκολο.
Το βασικό στοιχείο του φετινού readathon είναι αυτό, όμως έχουμε μια εξτρά, προαιρετική πρόκληση για όσους πραγματικά θέλουν να προχωρήσουν σε decluttering μέσα στο 2019: Χαρίστε 1 βιβλίο κάθε μήνα σε κάποιον άλλο αναγνώστη.

Το πώς θα το κάνετε είναι στο χέρι σας. Μπορείτε να επιλέξετε κάποιον φίλο σας, κάποιον bookstagrammer που αγαπάτε, να κάνετε μια κλήρωση μέσα από το Facebook ή το Instagram [όπου μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε και το χάσταγκ #proothisetovivlio], να το δώσετε σε κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο. Αυτό όμως που θα πρέπει να κάνετε σίγουρα είναι να μη ζητήσετε κάποιο αντάλλαγμα [αφού άλλωστε αυτό είναι και το αντίθετο του σκοπού μιας τέτοιας κίνησης] αλλά και να ζητήσετε από τους παραλήπτες των βιβλίων σας να κάνουν το ίδιο με ένα δικό τους βιβλίο, ώστε να γίνουν κι αυτοί κομμάτι αυτής της υπέροχης βιβλιοφιλικής αλυσίδας.

Αυτό το τελευταίο δεν ξέρω αν θέλω να το κάνω, δεν αποχωρίζομαι τα βιβλία μου.
Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να ακολουθήσετε μόνο τον κύριο στόχο του #readathon19 που ανέφερα παραπάνω!

Εντάξει, και πως μπορεί να συμμετέχει κάποιος;
Είναι απλό. Καταρχάς πας στα σχόλια του ποστ για το #readathon19 στη σελίδα μας στο Facebook ή στο Instagram και γράφεις τη φράση «Ναι! Και γω θα συμμετάσχω στην αναγνωστική πρόκληση του somuchreading!». Ή κάτι τέτοιο, δε θα τα χαλάσουμε στο πως ακριβώς θα το πεις. Επίσης μην ξεχάσεις να αναφέρεις τον πιο στόχο επιλέγεις. 1 στα 3, 1 στα 5 ή 1 στα 7; Έτσι και μεις θα έχουμε μια ιδέα για το πόσοι συμμετέχουν φέτος στο #readathon19 και ποιοί στόχοι μπαίνουν.

Εύκολο. Και μετά;
Μετά; Δεν έχει μετά, από την 1η Ιανουαρίου ξεκινάς να διαβάζεις!

Κάτσε, και τι κερδίζω αν το κάνω όλο αυτό;
Θα πιάσεις επιτέλους στα χέρια σου βιβλία που σε περιμένουν μήνες ή και χρόνια στα ράφια σου, θα θυμηθείς γιατί τα αγόρασες αρχικά και θα χαρείς να δεις την tbr λίστα σου να μειώνεται!

Καλούτσικο μωρέ ακούγεται. Θα συμμετέχω!
Αυτά είναι, τέτοια θέλω να ακούω, εμπρός να δηλώσεις συμμετοχή στα σχόλια παρακάτω! Ξεκινάμε την 1η Ιανουαρίου!

27 thoughts on “Η αναγνωστική πρόκληση του somuchreading αλλάζει!

  1. Καλή χρονιά αγαπημένο domuchreading! Ναι, δηλώνω κι εγώ συμμετοχή στο readathon19, με 1 καινούργιο βιβλίο στα 5 παλιά που θα διαβάζω. Ο στόχος μου είναι τα 26 βιβλία, όπως και πέρυσι , που δεν τον πετυχα, με την αισιόδοξη αίσθηση ότι αυτή τη φορά θα τον φτάσω! Δηλώνω συμμετοχή και στη μηνιαία πο προσφορά διαβασμενου βιβλίου που σκοπεύω να κάνω μέσω facebook, στην ομάδα που διαχειρίζομαι, το bookcrossing Trikala.

    Μου αρέσει!

    • Συγγνώμη για την … νέα ονομασία που έδωσα κατά λάθος, καθως αντί για «so» έγραψα «do» ! Τωρα βέβαια που το βλέπω, μοιάζει σαν μια -θετική- παραίνεση, do much reading η ευχή για τη νέα χρονιά λοιπόν!

      Μου αρέσει!

  2. Εννοείται πως θα συμμετάσχω και φέτος με 1 καινούργιο βιβλίο κάθε 5 αδιάβατα.
    Και στόχο τα 52 βιβλία και φέτος.

    Μου αρέσει!

  3. Κι εγώ θα συμμετάσxω στην αναγνωστική πρόκληση του somuchreading φια το 2019! Με το 1 στα 5, μου φαίνεται το πιό ρεαλιστικό.

    Μου αρέσει!

  4. Καλη χρονια σε ολους!Κι εγω θα συμμετεχω στην αναγνωστικη εμπειρια του somuchreading με 1 στα 5!!Ειναι η πρωτη μου φορα και βαζω στοχο τα 26 βιβλια!

    Μου αρέσει!

  5. Εννοείται θα συμμετέχω, πλάκα κάνεις; δεν ξέρω πόσα αδιάβαστα έχω εδώ (Αγγλία) και πόσα στην Ελλάδα αλλά θα ξεκινήσω με 1 στα 3 και βλέπουμε.
    (ο στόχος και πάλι τα 52 βιβλία, και οπωσδήποτε τα μισά από γυναίκες συγγραφείς, μην ξεχνιόμαστε)

    Μου αρέσει!

  6. Αγαπημένο #readathon19 και γω θα συμμετεχωωωωωωω με πολύ πολύ χαρά!!!! Καλή αναγνωστική χρονιά σε όλους!!!

    Μου αρέσει!

  7. Challenge accepted! Με ένα στα τρία κι εγώ!
    Χρόνια πολλά σε όλους/όλες με υγεία, χαρά και ποιοτικές αναγνώσεις!!!

    Μου αρέσει!

  8. και εγώ θα συμμετάσχω στο #readathon19 με 1 στα 5! Με βόλεψε πολύ γιατί όντως έχω μαζέψει πολλά στα ράφια μου τελευταία….

    Μου αρέσει!

  9. και εγώ θα συμμετέχω με 1 καινούριο για κάθε 3 ήδη αγορασμένα! και 1 βιβλίο δώρο το μήνα.
    Αρχίζω σύντομα, όταν θα τελειώσω αυτό που έχω αρχίσει από το 2018 οπότε δεν μετράει για το 2019. Στόχο για τον τελικό αριθμό ….. πάνω από 20 ελπίζω.

    Μου αρέσει!

  10. Και γω πολύ θα το ήθελα…#readathon19 με 1 νέο βιβλίο για κάθε 5 που διαβάζω! Με στόχο τα 13 μιας και είναι η πρώτη μου φορά…Καλή χρονιά σε όλους! 🤗

    Μου αρέσει!

  11. #readathon19 Καλή χρονιά! Ναι! Κι εγώ θα συμμετάσχω στην αναγνωστική πρόκληση του somuchreading με το 1 στα 5!

    Μου αρέσει!

  12. Παράθεμα: 2019: Τι νέα; - Η Κόκκινη Καμέλια

  13. Παράθεμα: Reading Goals | 2019 | nice and accurate book thoughts

  14. Παράθεμα: #wrapup: 2018 in Books (+2019 στόχοι) – One Broke Bookworm

  15. Παράθεμα: Ο bookstagrammer του μήνα #11: xaroulini – Agapi Reads

  16. Παράθεμα: How to declutter your books (Ξεκαθάρισμα βιβλιοθήκης 101) – βιβλιαράκια||bookies

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.