Ένα βιβλίο που ξαναγίνεται δέντρο

Κανονικά, ένα βιβλίο προέρχεται από δέντρα. Αυτό όμως το συγκεκριμένο βιβλίο ανατρέπει αυτή τη διαδικασία.

Η εταιρία FCB Buenos Aires και ο εκδοτικός οίκος παιδικών βιβλίων Pequeno Editor δημιούργησαν το Tree Book Tree, ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε να φτιάχνει όμορφα, δεμένα στο χέρι με χαρτί χωρίς χημικά, σπόρους του δέντρου jacaranda και φιλικό προς το περιβάλλον μελάνι. Όταν το βιβλίο φυτευτεί στο έδαφος, τελικά θα βλαστήσει.
Ένα βιβλίο που ξαναγίνεται δέντρο
Το πρότζεκτ σχεδιάστηκε για να διδάξει σε παιδιά 8-12 ετών από που προέρχονται τα βιβλία, όχι από το ίντερνετ όπως πιθανά να νομίζουν κάποια. Για την ακρίβεια, με δεδομένη την όλο και λιγότερο χάρτινη κατάσταση της ζωής μας σήμερα, μπορεί να τους διδάξει και γενικότερα τι είναι ένα χάρτινο βιβλίο. Ακόμη, είναι ένας πρωτότυπος τρόπος για τα παιδιά ώστε να μάθουν για τους ανακυκλώσιμους πόρους και το να δίνουν πίσω στη φύση.

Όπως λέει η καμπάνια: «Τα δέντρα και τα παιδιά μπορούν να μεγαλώσουν μαζί.»

Το δεντροβιβλίο είναι μια ιστορία που έχει τίτλο Mi Papá Estuvo en la Selva—aka, Ο Μπαμπάς μου ήταν στη Ζούγκλα και είχε εκδοθεί αρχικά σε μια κανονική έκδοση πριν μερικά χρόνια από τον εκδότη. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως βάλανε το βιβλίο να φυτρώνει σιγά σιγά στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων.

πηγή Adweek

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.